Easy breezy breakfast

Easy breezy breakfast

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Dat heb je vast al tig keer gehoord (en het is ook zo), maar in de trant van ain’t nobody got time for that, hier een supersnel, simpel, voedzaam en clean receptje om je dag goed te beginnen. Ik noem het de Egg Muffin. Mocht je een leukere naam weten, hoor ik het graag ;-)

Nodig (voor 1 persoon)

  • 1 eiwit (mag ook een heel ei zijn)
  • 3 el havermout
  • 1 kleine banaan

Bereiding:

  • Prak de banaan in een normale kom of mok;
  • Voeg het eiwit en de havermout toe;
  • Klop alles tot een glad beslag. (naar smaak zou je eventueel wat rauwe cacao er doorheen kunnen roeren, net wat je lekker vindt)
  • Zet 1,5 tot 2 minuten in de magnetron (op circa 900 watt). Neem de beker uit de magnetron, draai om op een bord en tadaa: daar is je Egg Muffin.

Een paar schepjes magere kwark erbij en eventueel wat Stevia of Ahorn Syrup als je een zoetekauw bent. Ik eet de ‘muffin’ zelf liever met handje bessen of ander fruit.

Enjoy!

Deze mugcake bevat circa 270 kcal, waarvan zo’n 50 g carbs, 8,5 g eiwit en 3 g vet. Wil je een variant met minder carbs? Check dan deze mugcake!

 

Share it: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on TumblrPin on PinterestEmail this to someone