Grillen met Fannetiek: watermeloen steak

Grillen met Fannetiek: watermeloen steak

Ik ga vandaag naar een BBQ en ik weet zeker dat ik niet de enige ben.

Nu was ik wat aan het rondneuzen naar leuke BBQ gerechtjes, en kwam ik op het volgende super healthy en ook nog eens vega-proof receptje: watermeloen steak.

Wait what? Watermeloen steak? Jazeker. Watermeloen on yo grill. Een avondje BBQ-en loopt al gauw op in calorieen, dus deze frisse en light snack is echt het proberen waard.

To all grillmeisters: let u even op!

Wat heb je nodig voor een watermeloen steak van de grill:

250 g watermeloen in schijven / plakken
100 g feta kaas
veldsla
2 el olijfolie
1 el honing
optioneel: balsamino dressing / walnoten

Hoe maak je een watermeloen steak van de grill:

Meng de honing met de olie en bestrijk de stukken watermeloen hiermee.

Verwarm de grillpan of BBQ op een hoge temperatuur en grill de watermeloen hierop. Ongeveer 2 a 3 min per kant anders wordt het vruchtvlees te zacht.

Verdeel de sla over een paar bordjes en leg daar de gegrilde watermeloen steaks op. Kruimel er wat feta over en sprenkel wat balsamico dressing (en eventueel walnoten) over de watermeloen.

Et voila: watermeloen steak. Zowel warm als koud lekker en weer eens wat compleet anders dan worstjes met knoflooksaus.

Enjoy!

100 g watermeloen (met wat olie), 20 g feta en 10 g walnoten en dressing bevat zo’n 190 kcal waarvan 6 g eiwit, 10 g carbs en 12 g vet. Nog lighter maak je deze steaks door de walnoten en kaas weg te laten ofcourse.

Share it: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on TumblrPin on PinterestEmail this to someone