Koken met Fannetiek: bananenbrood cheesecake

Koken met Fannetiek: bananenbrood cheesecake

Joe! Welkom op je zondag en welkom bij mijn eerste bericht op Fannetiek.nl.

Ik ben Kim, voluit misschien beter bekend als Kimnaomi aka hair angel. Ik heb eerder al wat recepten geschreven voor Fannetiek.nl en je hebt me ook vast al eens voorbij zien komen als goede vriendin van Anne.

Ik heb sinds vorige maand mijn eigen ‘hair’ business en ben daar heel trots op! Benieuwd naar wat ik voor jou en je hair kan betekenen? Check dan vooral @Hair_by_Kimnaomi.

That’s what I do and It’s everything! ;) Uhm. Bijna alles.

Good food

Want ook sporten, in het krachthonk hangen, bakken en preppen is een deel van mijn leven.
Voor een drukke ondernemer zoals ik is bovenstaande niet altijd makkelijk te combineren. Ik zorg daarom dat mijn meals en inderdaad ontbijttaartjes klaar staan. In zhe koelkast. Voorbereiding is het halve werk, right?

Bananenbrood Cheesecake

Om jouw prep ook te laten slagen heb ik daarom dit awesome recept voor jullie! Bananenbrood cheesecake. Het beste van twee werelden gecombineerd in een (ontbijt)cake. Let op, lees onderstaande goed door en ga aan de slag.

Wat heb je nodig voor de Bananenbrood Cheesecake:

Voor de bodem:
4 kleine rijpe bananen
50 gram dadels (ontpit)
(Mocht je het nog zoeter willen; try sweet drops).
1 tl vanille extract
100 gr boekweitmeel
100 gram ultra fine oats
1,5 tl baking soda
2 eiwitten
1 heel ei
Kaneel
Snuffie zout

PAM spray

Voor de ‘cheesecake’:
10 gelatine blaadjes
2 bakken (900gr) Optimel Griekse style vanille
2 scoops Isolaat Perfection ‘cookies and cream
1 bakje cream cheese light (200gr)

Hoe maak je de Bananenbrood Cheesecake:

Spray je taartvorm in met PAM of cookingspray en verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Mix nu alle droge ingredienten in een kom en mix de natte ingredienten in een blender tot een glad geheel.
Even goed laten blenden! Daarmee wordt het altijd net wat luchtiger vind ik.

Roer nu de droge mix door het geblende beslag, giet dit in de ingesprayde taartvorm en zet 40 minuten in de oven.

In de tussentijd maak je het ‘cheesecake’ gedeelte. Laat hiervoor 10 gelatine blaadjes weken in koud water en mix ondertussen de rest van de cheesecake ingrediënten in de blender.

Zodra de gelatine zacht is geworden (ik schat in zo’n 10 min), knijp je deze uit en voeg je dit toe aan de cheesecake mix in de blender. Mix zo’n drie minuten. Je wil geen gelatine klontjes (trust me, I know) dus mix deze unit flink door.

De bodem laat je overigens afkoelen zodra deze klaar is he. Dat snap je.

Giet dan de cheesecake mix over de afgekoelde (!) bananenbrood bodem maar let op: haal de bakblik-ring er nog niet af! Deze taart gaat nu in zijn geheel minimaal drie uur de koelkast in.

Decoreer de bananenbrood cheesecake naar wens en enjoy!

Liefs, KimNaomi

Als je de bananenbrood cheesecake in acht stukken verdeelt, bevat iedere punt (exclusief topping) zo’n 314 kcal, waarvan 5,5 g vet, 39 g carbs en 23,5 g eiwit (en 2,1 g vezels).

Share it: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on TumblrPin on PinterestEmail this to someone