Koken met Fannetiek: carrotcakebrood

Koken met Fannetiek: carrotcakebrood

Move over bananenbrood. Dat is zó 2016.

Als je echt hip bent, dan maak je carrotcakebrood. Althans, dat deed een van mijn Team Fannetiek leden (thanks Pas). Zij haalde de bananen uit mijn bananenbrood en voegde er geraspte wortel aan toe. Yes I raised them well ;-)

Dan blijft er inderdaad weinig ‘bananen’brood over, dus doopte ik het tot carrotcakebrood. Net zo lekker, en bevat nog minder calorieën dan zijn voorganger.

Please meet le carrotcakebrood. Perfect voor het Suikerfeest van vandaag.

Wat heb je nodig voor een carrotcakebrood:

  • 200 g geraspte wortel
  • 50 gram ontpitte dadels
  • 1 heel ei
  • 2 eiwitten
  • 150 gram havermoutmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • Handje ongezouten en ongebrande noten (indien gewenst)
  • 1 snufje zout
  • snuf(jes) kaneel
  • 1 cakeblik (ingevet met kokosolie of PAM spray)

Hoe maak je het carrotcakebrood:

Verwarm je oven alvast voor op 180 graden. Gooi de dadels (ontpit!) in de blender/cutter en voeg daar de wortel aan toe. Blend it baby!

Klop in een andere kom de eit(wit)jes even door elkaar en mix dit door het wortelbeslag. Gratis tip: klop de eieren goed op tot een luchtig geheel, hierdoor wordt ook het carrotcakebrood straks luchtiger.

Voeg dan het meel, het bakpoeder, kaneel en tot slot het zout toe.

Meng het geheel door elkaar en je beslag is (bijna) klaar. Want, vergeet de noten niet! Neem een handje en gooi dit bij het beslag. Roer het nog heel even door elkaar en you are done.

Giet het beslag in het cakeblik en leg als decoratie nog wat hele nootjes op de cake. Nog een gratis tip: kleine stukjes pure chocolade er op. Hop, de oven in (40-45 minuten) en ping: klaar is de cake! Check even of ‘ie gaar is, volledig af laten koelen je bent pretty much done.

Bewaar de cake in aluminiumfolie in de koelkast (3 a 4 dagen) of vries ‘m in.

Enjoy!

 

Share it: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on TumblrPin on PinterestEmail this to someone