Fruity Baked Oats

Koken met Fannetiek: Oven baked oats

Op veler verzoek ga ik hieronder nog eens haarfijn uitleggen hoe ik oven baked oats maak. Want heel eerlijk; havermout – en dan dus vooral oven baked oats Fannetiek style – als ontbijt is gezond, geeft energie, is lekker, en beter nog: het is super simpel en snel te maken.

Wat heb je nodig voor oven baked oats a la Fannetiek:
50 g havermout (mag echt elke soort zijn – ja ook die van vijftig cent van de supermarkt);
100 ml water
50 ml ongezoete amandelmelk (liever geen melk? dan 150 ml water. Liever alleen melk? Dan 150 ml melk naar keuze);
1 eiwit (heel ei kan ook, ik houd het liever bij alleen het eiwit);
snufje bakpoeder;
PAM spray
optioneel: fruit naar keuze (ik kies meestal voor bevroren frambozen);
optioneel: een schep whey poeder (ik gebruik deze);

Hoe maak je oven baked oats:
Simpel. Verwarm de oven voor op zo’n 200 graden. Mix dan alle ingrediënten door elkaar en giet dit in een ovenbestendig schaaltje (wat je eerst hebt ingesprayd met PAM). Zet het zo’n 30 minuten in de oven et voilá. Beetje kaneel erover strooien of wat crispy whey aaaaand: Breakfast is served!

Enjoy your Oven baked oats :-)

Of met appel.

Of met appel.

Een bakje oven baked oats bevat zo’n 300 kcal, waarvan 34 g koolhydraten, 27 g eiwit en 5 g vet.

Share it: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on TumblrPin on PinterestEmail this to someone