Pasen 2018: Paas Protein Vanilla Cake

Pasen 2018: Paas Protein Vanilla Cake

Pasen 2018 en alweer de tweede dag van april. Dit jaar lijkt als een speer te gaan en april is ook nog eens de maand waarin mijn boek verschijnt (eindelijk!). Over mijn boek ga ik je deze week meer vertellen (met een hele toffe book-give-away-extra) maar eerst vind je op deze tweede Paasdag hieronder een ideaal Paas-brunch recept.

Paas Protein Vanilla Cake

Of je deze Paas Protein Vanilla Cake nu vandaag maakt of op een doorsnee dag; maakt niet uit. Hij blijft zó awesome.

Wat heb je nodig voor de Paas Protein Vanilla Cake:

70 g whey bananensmaak (andere smaak kan ook)
200 g kikkererwten
2 middelgrote rijpe bananen (= circa 160 g)
125 g tarwebloem (mag ook speltmeel zijn)
100 ml (kokos)rijstmelk (Alpro)
7 eiwitten (of ca 245 ml liquid eggwhites)

Vanille extract
Koek en speculaas kruiden naar smaak
Zoetstof naar smaak
Bakpoeder (16 gr)
PAM spray / non fat cookingspray

Ovenschaal (middelgroot)
Een blender

Hoe maak je de Paas Protein Vanilla Cake:

Voorverwarm de oven op 180 graden. Gooi álle bovenstaande ingrediënten (ja echt alles, geen grap) in de blender. Zet de blender aan. En blend. Ja echt, zo simpel is het. Proef na een minuut flink blenden even of het beslag zoet genoeg naar smaak is en giet het beslag dan in een ovenschaal (ingesprayd met cookingspray). Na 25 minuten in de oven is de cake klaar en kun je deze laten afkoelen op een rooster.

Frosting

Want more? Mooi. Dan kun je Paas frosting maken. De skinny choco frosting maak je met 30 g chocolade whey poeder en 30 g pure cacao, wat je steeds aanlengt met koud water tot het een kleverige structuur heeft, en dun genoeg is om over je cake te gieten. Ook dit kun je eventueel zoeten met zoetstof naar keuze.

Macro’s

De hele cake bevat circa 1090 kcals (ex frosting), waarvan 120 g eiwit, 10 g vet en 127 g carbs. Wanneer je de cake verdeelt in 15 stukjes, bevat 1 stukje Paas cake zo’n 72 kcals. 

De gehele frosting (30 g whey, 30 g cacao) bevat zo’n 216 kcal, waarvan 33 g eiwit, 7 g vet en amper 6 g carbs. Een één persoonsportie van 15 g whey en 15 g cacao bevat dan dus zo’n 108 kcal (waarvan 15 g eiwit).

Als je een ingrediënt wil vervangen dan kan dat natuurlijk, ik weet echter niet hoe dat voor deze Paas protein vanilla cake zal uitpakken. Het enige dat ik weet is dat ‘ie zonder banaan (en net wat meer meel) niet heul lekker wordt.

Happy Pasen!