Koken met Fannetiek: Shake du Carnaval

Koken met Fannetiek: Shake du Carnaval

In mijn agenda staat dat morgen (zondag dus) officieel de carnaval begint. Op mijn timeline staan echter al stories vol verkleedpartijen, humpa-pa-pa muziek en veel bier.

Zelfs als je net als ik een hékel hebt aan carnaval (sorry, en echt no offense, maar ik snap het hele feestje waarschijnlijk ook gewoon niet), kun je er niet omheen: (vooral) onder de rivieren is het feest losgebarsten.

Anekdote: ik groeide op onder de rivieren en mijn moeder moest mij ziek melden op de basisschool als er carnaval op school werd gevierd. Geen grapje. Kleine Annie ging niet.

‘Boojempje legguh’

Afijn. Als je nou wel gaat carnavallen, of moet werken met carnaval (of gewoon op zoek bent naar een power shake), dan wil je voor je op pad gaat wel iets in je maag hebben. En om deze dagen in ieder geval éen overwegend healthy maaltijd in thy belly te gieten, heb ik een fijne shake voor je.

Simpel, snel, vol vitamines en eiwitten en binnen twee minuten klaar. Zo houd je alle tijd over voor het echte feestje :)

Wat heb je nodig voor een Shake du Carnaval:

200 ml (plantaardige) melk
1 kleine banaan (circa 80 g)
2 el Ultra fine oats (circa 30 g)
1 scoop Whey Perfection (ik ben madly in love met de nieuwe whey vanille van de Special Series)
1 volle hand verse spinazie
kaneel naar smaak

Blender (ik heb deze)

Hoe maak je een Shake du Carnaval:

Veel moeilijker wordt het niet: blend alle bovenstaande ingrediënten een minuut of twee op volle kracht en voila! Jouw shake du carnaval (of je ontbijt / lunch / snack) is ready!

Extra lekker en vullend: 1 el natural pindakaas aan de ingrediënten toevoegen.

Alaaaaaf (en fijn weekend) en have fun all :)

1 shake du carnaval bevat (zonder pindakaas) zo’n 383 kcal, waarvan 7,5 g vet, 47 g koolhydraten en 33 g eiwit (en ruim 7 g vezels).

Met een eetlepel pindakaas (15 g) komen er zo’n 92 kcal bij, waarvan 7,4 g vet, 2 g koolhydraten en 4 g eiwit.

Share it: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on TumblrPin on PinterestEmail this to someone