Wat te doen met pompoen?

Wat te doen met pompoen?

Beetje flauwe titel, en een beetje late to the party misschien, maar ik heb sinds deze week de pompoen ontdekt.

Niet dat ik niet van het bestaan van de pompoen afwist, maar ik stond er niet eerder bij stil dat deze groente (of fruitsoort? help me ff) amper calorieën bevat, veel vitamines én vezels en dus goed vult (en veel van te eten is). Raad eens wat ik graag doe? Veel eten. En op dit moment graag met zo weinig mogelijk calorieën.

Daarom, nu het nog kan, hieronder een tweetal recepten met pompoen. Twee ja, want na het maken van het eerste recept bedacht ik me dat ik er ook een pompoen cake van wilde maken. Because cake.

Wat heb je nodig voor zelfgemaakte Protein Pumpkin Mousse a la Fannetiek:
800 g pompoenstukjes (van Albert Heijn, gesneden en wel, lekker makkelijk)
2 scoops Whey Isolate
80 – 100 g banaan (optioneel)
kaneel als topping

Hoe maak je de Protein Pumpkin Mousse a la Fannetiek:
Simpel. Kook de pompoenstukjes goed gaar en giet af. Gooi de stukjes terug in de pan en mix dit met de staafmixer tot een glad mengsel. Voeg de banaan en de whey toe en mix ook dit door het beslag. Voila, helemaal hartstikke pompoen mousse aka volume tot de max aka weinig calorieën en toch een volle maag. Triple win.

Macro’s per portie a 400 g (ja zo veel ja): 211 kcal, waarvan 1 g vet, 20 g carbs en  28,5 g eiwit (waarvan 5 g vezels en 12 g suiker)

pumpkinmousse

Maar goed en toen:


Wat heb je nodig voor een Protein Pumpkin Cake a la Fannetiek:
400 g pompoenstukjes (van Albert Heijn, gesneden en wel, lekker makkelijk)
1 scoops Whey Isolate
50 g banaan (optioneel)
30g meel naar keuze
120 ml eiwit
1 tl bakpoeder
vanille extract (of vanillesuiker)
PAM / cooking spray
Optioneel maar aan te raden: (veel) spicey kruiden zoals nootmuskaat, kaneel, en/of koekkruiden
Bakblik(je)

Hoe maak je de Protein Pumpkin Cake a la Fannetiek:
Ook simpel. Verwarm de oven voor op zo’n 180 graden. Volg de stappen bij bovenstaand recept en maak de Pumpkin Mousse. Met een beetje geluk heb je dat zoals ik dus al gedaan, de helft opgegeten als ontbijt en heb je nu 400 g mousse over. Mooi. Gooi daar dan het meel, de eiwitten, het bakpoeder en de kruiden bij en mix alles tot een glad beslag.

Spray een bakblik in met cookingspray en giet het beslag in het blik. Dit gaat een klein uur (ca. 50 min) de oven in. Check even of ‘ie gaar is en voila: pompoen brood. Volledig laten afkoelen, dan snijden en eten.

2015-11-26 09.14.56-2
Macro’s per portie (indien de cake verdeeld is in 8 stukken): 75 kcal, waarvan 1 g vet, 9 g carbs en 7 g eiwit.

Share it: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on TumblrPin on PinterestEmail this to someone