Koken met Fannetiek: Black Bean Brownies

Koken met Fannetiek: Black Bean Brownies

Voordat je deze post leest (of voordat je überhaupt ‘ieeeeuw’ gaat roepen als je het hoofdingrediënt leest van deze brownies): ik heb dit recept helemaal hartstikke nog niet zelf gemaakt. Eline Kemp heeft dit wél gedaan en alle (echt alle) credits (zelfs voor de foto) gaan naar haar. Ik raad je aan #elinekemp vanaf nu te volgen voor meer van dit soort kunstwerkjes. Vergeet mij. Volg Eline. Nee grapje.

Maar ik wil jullie graag blijven verblijden met lékkere receptjes (die verder gaan dan high protein onzin). Ook in de laatste dagen voor mijn wedstrijd. Al snel kom ik dan uit op recepten die ik zelf niet mag. Ok, die ik zelf niet eet momenteel. Laat staan zelf heb gemaakt. Komt ie!

Wat heb je nodig voor 8 Black Bean Brownies:

300 gram zwarte bonen (mag uit blik, mag vers) (indien uit blik: dan graag uit laten lekken)
5 Medjoul dadels
1 el kokosolie
3 el raw cacao poeder
1 tl vanille extract
1 tl bakpoeder
2 hele eieren
Kokosbloesem suiker (naar smaak en indien gewenst)
PAM spray

Oja! Eline voegde als geheim ingrediënt twee eetlepels PB2 toe! Wat mij lekker lijkt (en wat ik ga proberen als ik dit dus ga maken) is een scoop whey poeder. Het is maar een idee.

Hoe maak je de Black Bean Brownies:

Simpel. Verwarm de oven voor op zo’n 180 graden. Gooi alle bovenstaande ingrediënten in de blender/mixer en mix tot je een mooi beslag hebt. Spray dan een klein bakblik (liefst een vierkante) in met PAM spray en giet het beslag hierin. Bak dit zo’n 20 minuten. Dek het bakblik dan af met aluminiumfolie en bak nog eens voor zo’n 10 minuten. Haal de brownies uit de oven en laat deze – met het folie er nog op – zo’n tien minuten buiten de oven doorgaren. Haal het folie er af, laat afkoelen, snij in 8 stukken en enjoy!

Brownies ook gemaakt? Zet ze dan op Instagram en gebruik de hashtag #elinekemp.

Thanks Lien, for sharing food I can’t have :)

Eén brownie bevat zo’n 80 kcal (mits gemaakt met 1 el suiker en ex PB2), waarvan 10 g carbs, 5 g eiwit en 2 g vet.