
Koken met Fannetiek: cheesecake protein brood
Wat eten we op woensdag? Ik stel voor dat je dit eens probeert: cheesecake protein brood. Of cake. Cake brood. Brood cake. Dat dus.
Wat heb je nodig voor een cheesecake protein brood (cake):
35 g amandelmeel
60 g volkoren meel (of havermeel of speltmeel of ..)
1 scoop whey vanille (ik gebruik deze)
1 zakje vanillesuiker
1 heel ei
60 g light cream cheese (Philadelphia)
een scheutje ongezoete amandelmelk
75 g frozen fruit naar keuze
PAM spray
1 klein cakeblik
Hoe maak je dit cheesecake protein brood (cake):
Komt ie: verwarm de oven voor op zo’n 180 graden. Meng alles door elkaar tot een glad beslag. Voeg aan het eind het fruit door het beslag en voila, beslag is af. Spray het bakblik in met PAM of met een andere cookingspray (of kokosolie, wat jij wil) en giet het beslag in het blik. Dit gaat zo’n 30 tot 40 minuten de oven in. De cake is klaar als een sateprikker droog uit de cake komt. Check dit even, en laat daarna de cake bijna helemaal afkoelen. Serveer lauw met een kopje koffie of neem mee voor onderweg.
Uit de cake komen zo’n 8 plakken. Eén plak bevat dan zo’n 110 kcal, waarvan 6 g eiwit, 8,5 g carbs, 4 g vet en 2 g vezels.
Enjoy my fitties :)
Heb hem vanavond gelijk gemaakt, wat een heeeeerlijk recept!
Dit ziet er zoooo lekker uit hahaha ga het echt een keer proberen!
Hoi Anne, moet die scoop Whey er per se in of heb je ook een alternatief daarvoor? Ik gebruik helemaal geen Whey maar vind je recepten super om gewoon dmv het aanpassen van mijn voedingspatroon mee af te vallen :) tnx!
Hi Jeanne! Hoeft niet per se hoor, dan wordt de cake echter minder eiwitrijk. :)
Oke! Dank
Geen bakpoeder toevoegen? Rijst de cake dan wel? Ik heb m 10 minuten geleden in de oven gezet, maar dr komt nog niks omhoog;-)
boehoe, hij is klaar en ziet er heul zielig uit :-(, wat heb ik verkeerd gedaan?
Hmm vreemd Tessa! Hij zou moeten rijzen door het ei. Probeer de volgende keer met wat bakpoeder. Neem ook niet een te groot bakblik (tis een klein cakeje). :)
Aangezien ik geen klein cakeblik heb, heb ik het vandaag nogmaals geprobeerd, maar dan mét bakpoeder en alle ingrediënten in hoeveelheid verdubbeld;-), des te meer om van te genieten en nu is ie zo hoog als een huis, jeuj!!!:-)
Vast ook lekker voor ontbijt. Heb nog een berg verse aardbeien waar iets mee gedaan moet worden.. dadelijk wat roomkaas halen en bakken maar