Koken met Fannetiek: cheesecake protein brood

Koken met Fannetiek: cheesecake protein brood

Wat eten we op woensdag? Ik stel voor dat je dit eens probeert: cheesecake protein brood. Of cake. Cake brood. Brood cake. Dat dus.

Wat heb je nodig voor een cheesecake protein brood (cake):
35 g amandelmeel
60 g volkoren meel (of havermeel of speltmeel of ..)
1 scoop whey vanille (ik gebruik deze)
1 zakje vanillesuiker
1 heel ei
60 g light cream cheese (Philadelphia)
een scheutje ongezoete amandelmelk
75 g frozen fruit naar keuze
PAM spray
1 klein cakeblik

Hoe maak je dit cheesecake protein brood (cake):
Komt ie: verwarm de oven voor op zo’n 180 graden. Meng alles door elkaar tot een glad beslag. Voeg aan het eind het fruit door het beslag en voila, beslag is af. Spray het bakblik in met PAM of met een andere cookingspray (of kokosolie, wat jij wil) en giet het beslag in het blik. Dit gaat zo’n 30 tot 40 minuten de oven in. De cake is klaar als een sateprikker droog uit de cake komt. Check dit even, en laat daarna de cake bijna helemaal afkoelen. Serveer lauw met een kopje koffie of neem mee voor onderweg.

Uit de cake komen zo’n 8 plakken. Eén plak bevat dan zo’n 110 kcal, waarvan 6 g eiwit, 8,5 g carbs, 4 g vet en 2 g vezels.

Enjoy my fitties :)

2015-04-07 19.05.52