Chocolate Baked Oats

Koken met Fannetiek: Chocolate-Coffee-baked-oats

Whut? Jazeker. Even een extra ingelaste Koken met Fannetiek rubriek want ik heb vandaag een ontbijt gemaakt wat jij – te zien aan de titel van deze blog – ook wil maken. Nu. Direct. Chocolate-Coffee-Baked-Oats. Go!

Wat heb je nodig voor Chocolate-Coffee-Baked-Oats:
ca 50 g havermout
15 g whey poeder (ik gebruikte de Chocolate Whey van FitnessGuru – maar deze kan ook heel goed)
0,5 el pure cacao poeder
1 eiwit
1 el magere kwark
50 ml water
50 ml ongezoete amandelmelk
(optioneel, but hey!) 1 el verse koffie
snuf bakpoeder
snuf kaneel
optioneel, but like!) chocolate chips
PAM Spray

Hoe maak je Chocolate-Coffee-Baked-Oats:
Verwarm de oven voor op zo’n 200 graden. En eigenlijk is het daarna niet veel moeilijker dan dus al bovenstaande ingrediënten door elkaar te gooien en goed te mengen. Spray dan een ovenbestendig pannetje/bakje/schaaltje in met PAM en giet hier de mix in. Dit gaat zo’n 30 minuten de oven in (ja, I know, is lang wachten) en voila: uw Chocolate-Coffee-Baked-Oats is klaar.

Ik maakte trouwens een frosting van PB2. Het pindakaaspoederpareltje onder de pindakaaspoeders. Ook maken? Mix dan twee eetlepels PB2 met 1 el koffie (of water mocht je koffie haten (hoe dan?)) en 1,5 el amandelmelk.

Liever de variant met fruit maken? Kan ook! Kijk dan even hier.

Een bakje Chocolate-Coffee-baked-oats bevat zo’n 315 kcal, waarvan 35 g koolhydraten, 27 g eiwit en 6 g vet.

Enjoy!

Enjoy!