Koken met Fannetiek: egg-oats-muffins

Koken met Fannetiek: egg-oats-muffins

Jongens, ik heb het mega druk. Trainen, slapen, eten, trainen, slapen, eten, o wacht en werken, en bloggen, en mail beantwoorden en selfies maken en m’n ontbijt op de foto zetten en … nou ja, druk dus. Maar léuk druk. Ken je dat?

En ik heb jullie – als dank voor jullie mega awesome support – nog een clean (en liefst makkelijk) receptje beloofd. Ik maakte het toevallig vanochtend (daar lig ik dan dus ‘s avonds in bed al aan te denken ha!) en het lijkt op een recept wat ik eerder postte (ei-uit-de-oven). Nu ik het nog eens bekijk is het eigenlijk niet heel anders. Wel nóg lekkerder.

Fijn als afwisseling op de baked oats, of je bakje kwark met fruit. Wekkertje even iets eerder zetten, want de oventijd is zo’n 20 minuten. Gratis tip: zet de oven direct aan zodra je uit bed stapt, maak de egg-oats-muffins, zet ze in de oven, timer op 20 minuten. Dan douchen, aankleden, make-uppen of nagels vijlen (of je katten eten geven, wordt onderschat), en ping de oven is klaar. Kijk zelf even wat je doet met deze tip.

Opgelet! Hier komt het egg-oats-muffins recept.

Nodig voor vier egg-oats-muffins:

– 3 eiwitten
– 1 heel ei
– 30 g havermout (mag echt elke soort zijn)
– scheutje ongezoete (amandel)melk (of water voor diegenen die geen zuivel meer mogen)
– snufje bakpoeder
– muffin bakplaat of kleine ovenvaste bakjes
PAM Spray

Hoe maak je egg-oats-muffins:

Simpel. Verwarm de oven voor op zo’n 200 graden. Mix de eieren met de havermout, de melk en het bakpoeder. Spray dan de muffinbakjes in met wat PAM. Verdeel het beslag over de bakjes. Niet té vol, want deze babies rijzen flink! En dit gaat dan dus 20 minuten de oven in. Uiteraard kun je wat fijn gesneden groenten in het beslag doen (broccoli!), of kipfiletblokjes. Of geitenkaas. Maar dat is een ander verhaal. Ik hield deze egg-oats-muffins plain & simple.
Overigens ook ideaal om mee te nemen in je food-prep!

Enjoy!

Een portie egg-oats-muffins (4 stuks) (200 g) bevat 243 kcal, 18,3 g koolhydraten, 22 g eiwit en 8 g vet.

2014-05-26 08.33.19