Koken met Fannetiek: RAW Chocolate Brownies

Koken met Fannetiek: RAW Chocolate Brownies

Ik zat te zappen door mijn berichten en kwam dit recept tegen. Ik repost het gewoon. Kan mij het schelen!

[…]

Laatst bleef ik hangen bij een raw food recept. En niet omdat er ‘raw’ bij stond, maar meer omdat er ‘chocolade brownies’ achteraan kwam.

Dit zag er verdomd lekker uit. Alle ingrediënten zijn dus rauw en er komt geen oven of verhitting aan te pas. Wel een vriezer. Ik heb me niet genoeg verdiept in de raw-manie om te weten of dat nu wel of niet mocht, maar het stond in het recept, dus heb ik het maar gedaan.

Lieve Fannetiekelingen, duik in uw voorraadkast en zet het volgende klaar (ik heb voor het gemak overal rauw voorgezet, dan kom je alvast in de stemming):

Wat heb je nodig voor zes raw chocolate brownies:

– 120 g rauwe walnoten (dus ongezouten en ongebrand);
– 120 g rauwe dadels (ik gebruik de Medjoul dadels van de Body&Fit Shop);
– 60 g (rauwe) pure cacao;
– 60 g rauwe amandelen (kortom: gewoon ongezouten en ongebrand);
– een snufje zeezout (rauw)
– een klein rauw ovenschaaltje (circa 24 x 15)

– bakpapier
– keukenmachine/cutter/blender

Hoe maak je zes raw chocolate brownies:

Simpel: Stop de walnoten in de keukenmachine en mix dit fijn tot er een meelachtig, iet wat plakkerige substantie overblijft (klein beetje korrelig). Voeg dan de dadels (ontpit), de cacao en het zout toe en blend goed door tot ook dit tot het “meel” hoort. Als je het niet plakkerig genoeg vindt, kun je er wat dadels bij doen.

Hak nu de amandelen (voorzichtig!) in kleinere stukjes. Roer (dus niet blenden!) de stukjes amandel door het beslag. Leg dan wat bakpapier in de ovenschaal en giet het mengsel er over heen. Druk dit vervolgens flink stevig aan (tip: gebruik een lepel) tot je een mooie stevige bodem hebt. Dit gaat een uur de vriezer in en daarna kun je er zes mooie blokken van snijden.

Leuk en über hip voor bij de koffie én heel lekker met een dot kwark of yoghurt er op. Die dan weer niet rauw is. Denk ik. But what do I know. I like meat.

Enjoy! Raawwww :)


Eén brownie (60g) bevat zo’n 270 kcal, waarvan 10 g koolhydraten, 7 g eiwit en 21 g vet.