Dr. Robert van Falck Clinic over jouw huid

Dr. Robert van Falck Clinic over jouw huid

Nu een hoop zomervakanties over zijn en de kantoren weer langzaam volstromen met gebruinde gezichtjes, wil ook jij waarschijnlijk je gebruinde huid zo lang mogelijk bruin houden. ‘The tan will fade but the memories will last’, ja sure. Maar hoe (goed) verzorgen wij onze huid eigenlijk?

Falck Clinic

Niet heel lang geleden was ik weer even op bezoek bij mijn lieve vriendjes van Falck Clinic. Je kunt daar terecht voor bijna iedere cosmetische en plastische (gezichts-)behandeling die je je kunt wensen, maar naast injectables, chirurgische ingrepen en natuurlijk de REVIV-infuus mogelijkheden sprak ik ook een tijdje met dermatoloog dr. Robert van der Leest over onze huid en over de behandelingen voor huidverbetering.

Huidverbetering

Dr. Robert werkt als dermatoloog in een medisch centrum in Haarlem en vindt daardoor juist de afwisseling met de toch eerder cosmetische (huid)behandelingen bij Falck Clinic zo leuk. ‘De medische gevallen zijn heel belangrijk, maar ook cosmetische redenen om een huid te verbeteren vind ik interessant en zijn voor de client vaak net zo belangrijk. De combinatie ervan vind ik een mooie uitdaging.’

Falck clinic biedt onder andere een breed scala aan peelings aan (denk aan deep chemical peeling voor de echte durfal of een mildere fruitzuurpeeling voor een net wat minder heftige behandeling), er zijn legio mogelijkheden tot ontharing van (delen van) het lichaam, littekenbehandeling en er zijn behandelingen voor een huid die gebukt gaat onder acne.

Probleemhuid

Dr. Robert: ‘Een absolute tip die ik wil meegeven bij een probleemhuid door acne: blijf alsjeblieft niet te lang tobben bij een schoonheidsspecialiste of blijf zelf niet te lang zoeken naar dé oplossing. Daar zijn júist dermatologen voor. Ik beantwoord graag al die vragen tijdens een vrijblijvend consult bij Falck Clinic’.

Een gezonde huid is een essentieel onderdeel van natuurlijke schoonheid, want als je huid gezond en in balans is, zie je er fris en stralend uit. Externe factoren zoals stress, vermoeidheid, slecht eten, roken en zon kunnen een negatief effect hebben op de gezondheid van de huid. Kleine lijntjes en oneffenheden kunnen ontstaan en je huid kan er grauw uit gaan zien. Overmatige blootstelling aan de zon kan (hyper)pigmentatie veroorzaken en (voormalig) acne patiënten hebben te maken met een getraumatiseerde huid met veel litteken weefsel en pigment afwijkingen.

Instagramhuid

Tja. Anno 2019 wil iedereen een babyhuidje zonder oneffenheden, glad en strak ‘zoals Instagram ons laat zien en geloven’. Hate to break it to ya; Instagram-huidjes zijn vaak niet echt en nog veel vaker gephotoshopt. Niet erg, want het geeft een mooi plaatje, maar wel irritant als je zelf in de spiegel kijkt na 23 lagen make-up en nog niet hetzelfde effect hebt bereikt. Behalve een vol geplamuurd gezicht, wat de gezondheid van jouw huid dan weer niet ten goede komt.

Ik vroeg aan dr. Robert wat nu de ALLER beste tips zijn om toch een zo ‘Instagram-waardig mogelijke’ huid te krijgen (zonder photoshop) en wat we moeten doen om onze huid zelf – zonder externe behandelingen – zo mooi mogelijk te houden.

Zijn top 3:

  • Niet in de zon (like; néver? Nee, liefst zo weinig mogelijk of met een zeer hoge bescherming) o ja en ook in de winter een dagcrème met SPF gebruiken; o ja deel II: zonnebank is uit den boze;
  • Niet roken;
  • Hydrateren (water, water, water)

Naast stress vermijden, voldoende slaap, je huid verzorgen (en daarbij je huidtype in de gaten houden) en a l t i j d je make-up er af halen. Ook als de vogeltjes al fluiten terwijl jij de kroeg uit rolt.

Zucht. Okay okay, ik ga het proberen. Verder nog tips? ‘Foundation op mineraal basis gebruiken (liefst een poeder foundation) en een droge huid intensief verzorgen (dit was rechtstreeks tegen mij trouwens ;). Gotcha Robert! Thanks.

Mocht je nu vragen hebben over jouw huid en deze aan dr. Robert van der Leest wil stellen, zoek hem dan even op via zijn Instagram of via Falck Clinic en maak direct een afspraak voor een vrijblijvend consult.

Mijn tip voor Robert trouwens – in zijn zoektocht naar de allerbeste fake tan (want ja, geen zon) – is trouwens Bondi Sands. Dat ik fan ben is geen geheim. Dussuh..Robert, heb je het al geprobeerd?

Thanks en tot gauw!