Fitgirl AF?

Fitgirl AF?

Het was per toeval dat ik het zag. Al scrollend op zoek naar een oud artikel dat ik eens schreef kwam ik er achter dat Fannetiek.nl aankomende week vijf jaar bestaat. Om precies te zijn postte ik op 5 december 2013 mijn eerste blogpost.

Vijf.fucking.jaar. Dat moet worden gevierd. Maar daarover later meer. Eerst even een trip down memory lane. Geen idee of je mij ook al vijf jaar volgt overigens en mijn verhalen en avonturen al zo lang mee leest en kijkt. Of dat je net nieuw bent en geen idee hebt wie ik ben. Of hier gewoon bent voor de #giveawayweek. Kan ook.

Hoe dan ook; hi :) Thanks dat je er bent.

Passie

Ik zag overigens net ook toen ik een nieuw venster opende om dit bericht te tikken dat mijn laatste post geschreven is op 18 oktober. Zo’n anderhalve maand geleden. Dat is wel eens anders geweest. Ik herinner me tijden dat ik drie blogs per week wegtikte, strak ingepland met bijbehorende foto’s. Artikelen en blogs die vooral gingen over – eerst mijn wedstrijdbestaan – voeding, diëten, trainen, nieuwe fitnesshypes en wat al niet meer. Als het maar over fitness ging. Dat ik het laatste bericht zo lang geleden schreef, kenmerkt wellicht ook wel hoeveel ik nog bezig ben met schrijven over voeding en training.

Dat ik momenteel niet heel actief schrijvende ben op dit blog betekent niet dat ik niet met dezelfde passie bezig ben met mijn brand (en bedrijf) Fannetiek.nl als vijf jaar geleden. Ik schrijf nog steeds heel veel, sterker nog, in 2019 hoop ik zelfs een tweede boek uit te brengen. Maar jonge fitgirls worden oud – okay, ouder -, en ik moet je eerlijk bekennen dat ik mijn ‘fitgirl-oogkleppen’ heb afgedaan.

Niet meer alles in mijn leven draait om trainen, calorieën tellen, healthy food, wat ik wel ‘mag’ eten, niet ‘mag’ eten, om hoe hardcore ik ben in de gym of hoe insane ik train om niet the same te blijven. Been there, done that. Ik kan hardop zeggen dat ik die lifestyle voor de volle 100% heb geleefd. Fitness, voeding en trainen was mijn leven en andersom, en ik heb een hoop schepen verbrand om te zijn waar ik vandaag de dag ben.

De koek is op

Letterlijk. Er ligt serieus een lege verpakking van een koekje naast me terwijl ik dit tik. Ik heb géen idee hoeveel calorieën er in zaten. En dat mij dat precies niets uit maakt is misschien ook wel meteen de reden dat ik niet meer iedere week schrijf over diëten, voeding, training en andere fitgirl dingen. Er is zó veel meer wat ik leuk vind, of boeiend, grappig, verdrietig, opmerkelijk, bizar, gezellig of mooi. En daar schrijf ik ook graag over. Dat deed ik al offline, maar nu na vijf jaar vind ik het tijd om mijn verhalen met de wereld te delen. Oude columns, korte verhalen, zomaar wat gedachten, ik ga ze verzamelen en langzaam maar zeker hier op Fannetiek.nl neerpennen. De naam van mijn website verander ik niet. Fanatiek ben ik toch wel, of dit nu als fitgirl is, of als Anne.

Fitgirl af

Ben ik dan nu fitgirl af? Of ben ik nog steeds fitgirl AF? Ik heb hier lang over nagedacht. En ik denk beide. Want ik sport nog steeds heel graag, ik lees nog steeds graag de laatste onderzoeken en nieuwtjes over voeding en sport, en ik ben als (online) coach/PT en nutritionist nog steeds iedere dag bezig met het onderwerp. Met veel liefde hoor, die fitgirl krijg je er niet meer uit, maar ik heb ook heel veel liefde voor het maken van andere soorten content voor op mijn socials en website.

Dat gezegd hebbende! Ben ik nog steeds intens blij met iedere reactie, comment, like of berichtje van jullie. Ik heb wel eens gezegd dat als ik ook maar het leven van 1 iemand positief beïnvloed met mijn woorden, teksten of foto’s, ik daar zeer gelukkig mee en dankbaar voor ben vooral. Al vijf jaar lang overigens.

Five years of Fannetiek

Vijf jaar geleden startte ik deze website ook niet met de gedachte of hoop er mijn dagelijkse werk en inkomen van te maken. Sterker nog, ik had geen idee dat je überhaupt geld kon verdienen met online business. Het aantal fitgirls van toen kon je op 2 handen tellen en we kenden elkaar ook allemaal. Sommige van hen spreek en zie ik nog, sommige zijn inmiddels een compleet andere weg ingeslagen, zijn niet meer online te vinden, sommige zijn mama (of mama-to-be) en sommige zijn nog steeds hartstikke fitgirl.

Ik denk dat niemand vijf jaar geleden wist hoe de online wereld zo snel zou veranderen en onderdeel zou uitmaken van ons dagelijkse bestaan. Ik niet in ieder geval.
Ik was gewoon een meisje dat graag wilde schrijven en mooie foto’s wilde maken.
En dat meisje ben ik nog steeds :)

Highlights

Wel had ik – eenmaal mijn hart verloren aan fitness en mijn online business – een aantal doelen. Ik wilde ooit (vroegah) fitnessmodel worden, ik wilde fitness-shoots doen, op (fitness)beurzen staan, ik wilde een afgetraind lijf en ik wilde zo veel mogelijk over voeding en training leren als ik kon.
Well.. that kinda happend.

Fannetiek.nl begint bij mijn journey naar mijn eerste wedstrijd (Flexcup) en voert zo langs nog meer wedstrijden, tientallen fotoshoots waaronder een shoot met het internationale merk AE, naar de FIBO – samen met Day One helden van Body&Fit, een trip naar de Olympia in Las Vegas, verschillende tv-optredens, een online thuis workout programma op FITchannel in samenwerking met MTV, vijf dagen DefQon met Body&Fit, internationale (radio)interviews, een boel héle toffe en fijne samenwerkingen, een hoop lieve mensen en als absolute hoogtepunt het uitbrengen van mijn eerste boek Fit&Fabulous.

Forever Fitgirl // Forever Fannetiek

Dus dat. Lieve tijgahs. Five Years of Fannetiek. En voor mijn gevoel ben ik nog lang niet klaar. En alhoewel mijn online content af en toe iets minder fitgirl is, merk ik dat het steeds meer Fannetiek wordt. De foto’s, de teksten, wie ik ben, mijn visie, mijn stem, Fannetiek, Anne.

Hetzelfde geluid was er vijf jaar geleden ook al, maar staat nu op z’n hardst.

#GiveAwayWeek

Zo. Einde emo-talk, want bij een jubileum hoort feest! En daarom houd ik vanaf morgen een vijf-daagse GiveAway Week (check mijn Instagram / stories / Facebook om mee te doen). Vijf dagen lang iedere dag een super vette GiveAway, throwback foto’s en andere Fannetiek Fissa’s.

Nogmaals, a million thanks aan jou, als lezer en volger, zonder jou – zonder publiek – was mij dit niet gelukt. En was het een stuk saaier geweest :)

X

Anne