De zoete waarheid

De zoete waarheid

Wat is er al veel geschreven over suiker hè? En wat is er vooral veel (nog) níet geschreven over suiker.

Er wordt naar mijn mening nog steeds te veel bullshit verteld over suiker. Er worden teveel recepten gecreëerd die zogenaamd suikervrij zijn, ik krijg nog steeds tientallen mails per week van meiden die suiker he-le-maal hebben verbannen uit hun leven en knabbelen op gedroogd fruit (get it?) en er is nog steeds te veel onbegrip over zogenaamde snelle suikers en langzame suikers (en middelmatige suikers).

Ik heb in dit artikel een paar links verstopt (het is tenslotte Pasen) naar artikelen over suiker die ik graag lees en waarvan ik weet dat de informatie die er in staat klopt en is uitgezocht. Mocht je het leuk vinden kun je deze artikelen eens opzoeken en vervolgens ophouden met die onzin. De waarheid is hard. En zoet.

Zo poste ik laatst een link van een artikel van Menno Henselmans wat hij schreef voor een andere blog op mijn Facebookpagina. De link kreeg vijf likes en ik denk dat 1% van die likes het artikel ook daadwerkelijk heeft gelezen. Zonde. Daarom bij deze een herkansing. Menno gaat o.a. in op tafelsuiker en of dit wel zo ‘slecht’ is als wij denken en hij legt uit waarom ‘complexe’ koolhydraten nu eigenlijk complex zijn. Wist je trouwens dat tafelsuiker lager scoort op de GI-index dan volkoren brood?

Dan een artikel van Samuel van Gelder op Fitzonderfabels.nl. Hij vroeg zich af of suiker ons dik maakt. Ik weet het antwoord al. Jij?

Overigens schreef Jelmer de Boer ook eens een artikel over suikervrij leven en daarna schreef ie er nog een artikel over dus ik denk dat ie het echt meende.

Dan de ham-vraag die mij wel eens wordt gesteld: waarom drink je dan Cola-Light en/of 0% suiker dranken? Heel simpel: ik vind het zonde om mijn calorien op te drinken. Ik eet deze liever.

Diezelfde vraag wordt nog veel vaker aan mijn coach gesteld en daarom maakte hij een heel bericht over het bruine goedje. Dat lees je hier.