Garmin Vívosmart HR: watch me

Garmin Vívosmart HR: watch me

Een aantal weken geleden kwam er iemand in mijn leven. En inmiddels kan ik zeggen dat ik hem niet meer kwijt wil.

Zijn naam is de Garmin Vívosmart HR watch, een horloge met ingebouwde hartmeter slash stappenteller slash activity tracker. O ja. En hij trackt ook mijn calorieën (in samenwerking met MyFitnessPal) en hij weet hoe lang (en diep) ik slaap en hoeveel trappen ik heb gelopen. Hij weet soms meer dan ik heb ik het idee, maar dat is ok.

Ik kreeg de Garmin Vívosmart HR watch omdat ik mee zou doen met een stappenchallenge. Samen met een aantal andere bloggers (waaronder hardlopers, unfair!) ging ik de strijd aan om te zien wie er aan het einde van een week de meeste stappen had gezet. En ik maar lopen in dat park. Uiteindelijk werd ik vijfde van de veertien (?), niet slecht voor een bodybuilder vs. hardlopers dacht ik zo.

De challenge was leuk, maar ik vind de Garmin Vívosmart HR nog veel leuker. Ik draag ‘m sinds de dag dat ik ‘m kreeg en we hebben inmiddels een hechte band. Letterlijk, want hij knippert vrolijk aan mijn linker pols. Hij roept ook af en toe wat, zoals ‘beweeg’ (als ie vindt dat ik te lang achter mijn pc of op de bank zit) en trilt me felicitaties tegemoet als ik mijn stappendoel heb gehaald. Allemaal hartstikke gezellig.

Wat ik ook intens handig vind, is de koppeling met MyFitnessPal. De Garmin Vívosmart HR laat namelijk zien wat ik verbrand in rust, maar ook met activiteiten en bepaalt zo ook mijn verbruik. Of dat helemaal accuraat is, is natuurlijk de vraag. Maar omdat de Garmin Vívosmart HR werkt met een hartslagmeter vertrouw ik deze meer dan de stappenteller van mijn iPhone. Meer that is, laatst hadden Garmin Vívosmart HR en ik namelijk een beetje ruzie. Hij werd wat opstandig na zijn update en vertelde me – terwijl ik braaf mijn cardio in het park aan het doen was – dat ik moest bewegen. Ik keek ‘m aan en zei dat ie z’n mond moest houden.

Niet veel later trilde ie. Ik keek ‘m aan en hij wist me in al zijn enthousiasme te vertellen dat ik ruim 60 trappen (en dus zes keer mijn doel) had opgelopen. Yeah. Maar niet echt. Wellicht zwaai ik te veel met mijn armen tijdens het lopen. Ik fluisterde wederom ‘fuck you’ tegen het scherm en hij knipperde kort als teken van begrip.

We hebben elkaar daarna drie dagen niet gesproken (no joke, hij wilde niet meer syncen) tot ‘ie eergisteren ineens weer begon te piepen. Garmin Vívosmart HR was terug! En stiekem had ik ‘m best gemist.

Nee maar serieus: deze activity tracker is de eerste die ik bezit en ik ben er heel gelukkig mee. Ik vind het leuk om te zien hoeveel ik verbrand en hoeveel km ik loop op een dag. Ik ga er net wat harder door lopen, ik ga net wat vaker staan (of ‘bewegen’ zoals hij dan roept) en het is tof om te zien wat je slaappatroon is (hij trackt ook hoe diep je slaapt en hoe lang).

Kortom, ik ben blij met deze nieuwe buddy in m’n Preplife. Ik denk dat we samen nog heel wat stappen gaan zetten. En hij mij dan toejuicht. En ik dan weer trots ben.

Meer informatie vind je hier of check even onderstaand filmpje. Maak jij eigenlijk gebruik van een activity tracker?