dear diary #2: 7 weeks out

dear diary #2: 7 weeks out

Ja joh. Zeven weken nog. Bizar eigenlijk, hoe snel dit jaar is gegaan.

En ook weer niet. Het lijkt soms wel of alles nu pas echt op z’n plek aan het vallen is. De trainingen, de progressie, al het werk wat ik er in heb gestoken en steek. Dat is een goed gevoel, maar ook heel eng. Pff, ik weet nog dat ik besloot de bikiniklasse te skippen om meteen op te gaan voor BodyFitness. Waarna de twijfel direct toesloeg. Hóe dan. Er was nog zo veel werk te doen. En dat ik me bleef vergelijken met de megafitspo op Instagram (Nicole Wilkins, my number one girlcrush) hielp ook niet mee. Maar nu, zo veel maanden later weet ik dat ik de juiste beslissing heb gemaakt. Guess I’m a figure girl after all. En vergelijken doe ik nog wel hoor. En natuurlijk word ik daar soms onzeker van. Maar ik heb besloten dat ik me de komende weken op mezelf en mijn lichaam en mijn prep en vooral mijn progressie ga focussen. Niet op dat van een ander, en zeker niet op dat van Nicole. Sorry Nicole. Love you tho.

Goed. Hoe was deze week. What’s new & what’s gebeurd.

Maandag had ik een ontzettend slechte dag. Ik slaap de laatste tijd slecht(er) en dit werkt natuurlijk door in mijn trainingen en humeur vooral. Ook heb ik veel last van m’n rug gehad. Het was op een gegeven moment zelfs zo erg dat ik de handrem niet meer op de auto kreeg zonder het uit te schreeuwen. Best lastig en vooral heel tijdrovend om elke ochtend je auto te zoeken. Dus, tijd voor mijn most favorite fysio in de wereld, Anita. Awesome Anita heet ze vanaf nu. Ik mailde haar op zondagmiddag (!) en zij mailde mij direct terug dat ik deze week nog langs kon komen. Of het dry needling werd of gewoon een goeie sportmassage zouden we ter plaatse bekijken. Ook besloten m’n coach en ik de stiff deadlift uit m’n schema te halen. Die ik inmiddels op bijna 100 kg deed en de vooruitblik op nóg een verzwaring me niet echt aanstond. Wederom wijze woorden van Guy die een voorstel deed: ‘Voor je gaat protesteren: je bent zeven weken verwijderd van een physique show, niet van een powerliftwedstrijd. Hoofddoel is om je spiermassa te sparen en je zo gezond mogelijk te houden de komende tijd’. Ik slikte dus m’n protesten in (hoe weet ‘ie dat?!) en ging akkoord met de hip extensie als vervanger. M’n coole powerliftbelt ligt voor nu weer even in de kast.

De afspraak met awesome Anita werd op dinsdagmiddag gepland. Op dezelfde dag dat ik heb afgesproken om te trainen met vriend en mede-blogger Anthony Oosterlaag. Super handig, want het was backday. Maar de training ging goed en ik kon zelfs zonder miepen de handrem van de auto halen om vervolgens door te rijden naar de fysiopraktijk. Anita heeft een half uur lang m’n rug onder handen genomen door middel van sportmassage. Een paar uur later dacht ik serieus dat iemand met een hamer op m’n rug had staan slaan. Men, bont en blauw! Ik ben op bed gaan liggen en er niet meer afgekomen. En de volgende dag? Bijna geen last meer. Wow. Maar echt.

Overigens gaat slapen dus minder lekker de laatste dagen. Ik slaap moeilijk in en word minimaal drie keer per nacht wakker om vervolgens een uur voor m’n wekker klaarwakker te zijn. Zo ook afgelopen donderdag. 6 AM en ik zat rechtop in bed. Now what. Nou, wandelen dus. Ja, echt. Ik ben gaan wandelen. Ik, wandelen, buiten, in het donker, in de regen. Koptelefoon op en hop, gaan. Ik vond het serieus geniaal. Bij terugkomst een bakje havermout en verse koffie en ‘s middags een toptraining. Dat rond 19.00 uur de vermoeidheid kwam nam ik voor lief. Ik had mijn eerste stappen richting cardio gezet. ;)

En die cardio ga ik de komende weken opvoeren. Niet te veel, maar drie keer per week een half uur. Goed voor de vetverbranding, goed voor een droog lichaam. Hoop ik, want ik ben niet echt gemaakt voor cardio. Of ik dat dan elke keer om 7 AM ga doen moet ik even per dag bekijken.

Verder had ik donderdag Lysanne van Just Food over de vloer. Ze nam biologische en glutenvrije soepen mee en guess what, die ga ik binnenkort weggeven zodat ook jij deze supersoepen kunt proberen. Houd daarom Fannetiek.nl in de gaten, meer details en uiteraard een review van de soepproeverij volgen snel.

Niet geheel onbelangrijk: ik heb een wafelijzer gekocht. En nu ben ik dus op zoek naar hét perfecte wafelbeslag. Liefst no-sugar-high-protein. Weet jij er een? Let me know! Ik ben volgende week namelijk jarig en ik wil wafels op m’n verjaardag.

X

Mijn week in foto's.

Mijn week in foto’s.