Word wakker

Word wakker

“Ik weet niet of je het doorhebt, maar de energie waarmee jij je berichten plaatst werkt aanstekelijk. Je FB-post van vanmorgen was ook even een wake-up call om mezelf een schop onder m’n kont te geven en écht iets te gaan doen. Hup, aanpakken! Actie!”

Dit stond in een email die ik vandaag van een cliënte ontving. Niet alleen zorgde haar woorden voor een instant smile op mijn gezicht, maar het zette me ook aan het denken. Want – tuurlijk, die berichten en quotes en gekke teksten zet ik graag online omdat ik ze leuk vind, maar dat ik mensen (misschien wel jou) ermee motiveer en/of inspireer is awesome en een fijne bijkomstigheid van deze fitblog.

Ik meen overigens elk woord wanneer ik zeg ‘Word wakker’.
Ga wat doen. Nu. Wat je ook bedacht hebt, wat je ook gepland hebt en welk doel je ook wil bereiken: ga-het-doen. Want waar wacht je precies op? Op weer een maandag zodat je een ‘nieuwe’ start kunt maken? Onzin, begin gewoon nu. Op goed weer zodat je buiten kunt hardlopen? Forget it, de herfst komt er aan, doe een extra trui aan. Of wacht je tot dat pak koekjes leeg is ‘want ja, weggooien is ook zonde’. Op die laatste opmerking ga ik niet eens in.

Afvallen, aankomen, spiermassa opbouwen, fitter worden en jezelf happy voelen gaat niet in één dag. Ook niet in een week en vaak zelfs niet in een maand. Wachten op de bank tot je de moed hebt verzameld om naar de sportschool te gaan helpt niet. Jezelf zielig/lelijk/dik/moe of ongelukkig voelen helpt niet. Dat pak koekjes leegeten ‘omdat vandaag toch al zo’n rotdag was’ helpt niet. En eigenlijk alle smoesjes die je je zelf vandaag al hebt verteld helpen niet. Niemand anders gaat het voor je doen. Dus. Word wakker.

En niet omdat de wekker gaat, maar omdat je jezelf een schop onder je kont geeft. Go kick ass.

8511613553_e6082a6823_z