Koken met Fannetiek: O o aubergine!

Wow. Ik heb de perfecte vervanger van de huis-tuin-en-keuken clubsandwich gevonden! Een super fijne snack die je lekker als lunch kunt serveren, met een bijzondere vervanger van het brood!
***tromgeroffel*** aubergine! Ik denk dat mijn moeder nu van haar stoel valt omdat ik tot voor kort fel tegen deze paarse groente was en het absoluut niet at. Waarom weet ik eigenlijk niet meer, zeker niet als je dit recept hebt geprobeerd. Dus mocht je zin hebben in wat anders dan een kleffe clubsandwich, let dan goed op!

Nodig voor twee aubergine sandwiches:

60 ml 0% vet Griekse Yoghurt (ik gebruik altijd Total)
3/4 avocado in dunne plakjes (of kleine stukjes)
4 plakken (van circa 2 cm) van een verse aubergine
30 g Jalapeños in plakjes gesneden
een halve el olijfolie extra vierge
100 g kippenborstfilet in blokjes
snufje knoflookpoeder
PAM spray / kokosolie

Hoe maak je het (hopelijk goed):
Verwarm de oven voor op zo’n 200 graden. Bak de kipstukjes tot ze gaar zijn. Ik vertrouw er op dat je dat zelf goed in de gaten houdt. Zet deze even apart.
Smeer nu de plakken aubergine aan beide kanten in met de olijfolie en bestrooi ze met het knoflookpoeder. Prik dan wat gaatjes (met een vork of satéprikker) in de plakken. Dan gaan ze de oven in: 15 minuutjes aan een zijde (oven mag op 190/200 graden) en 10 minuten aan de andere zijde. Vergeet ze dus niet om te draaien! Een mooi grillplaateffect krijg je door de plakken direct op het ovenrek te leggen (zonder bakpapier of dergelijke), kans bestaat dan wel dat je daarna heel je oven moet schoonmaken. De keuze laat ik daarom aan jou ;-). Zodra de aubergine gaar is (laat ze niet verbranden!) haal je ze uit de oven en laat je de groenten even afkoelen.

Eenmaal afgekoeld besmeer je twee plakken met Griekse yoghurt. Hierboven op verdeel je de jalapeños, de avocado en de kip. Wat óók kan - als je bijvoorbeeld blenderfan bent, of geen zin hebt om te snijden - is de kip, de Jalapeños en de avocado heel kort even in de blender/cutter stoppen. Dan krijg je een soort mousse die natuurlijk ook perfect past op de sandwich. Wat je ook kiest, besmeer in ieder geval ook de plak aubergine die bovenop komt met wat yoghurt en voila, je aubergine sandwiches zijn klaar!

Eetsmakelijk!

O ja! Gratis tip: Bewaar aubergines niet in de koelkast, maar op een koele plaats (15-17 C), bijvoorbeeld in een voorraadkast. Dan zijn ze zo’n 5-7 dagen houdbaar. Gare aubergines (rauwe eerst 2 minuten blancheren) zijn bij minimaal -18C in de diepvries - in een goed gesloten plastic bakje - tot 12 maanden houdbaar. Ik kan me echter voorstellen dat deze dan al op zijn gegaan in deze sandwiches :)

Per portie (2 stuks): 480 calorieën, 19 g koolhydraten, 37 g eiwit en 30 g vet (niet schrikken van de vetten! Ook deze (goede vetten) heb je nodig - count your macro’s honey)

Share it: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on TumblrPin on PinterestEmail this to someone