
Koken met Fannetiek: tough cookies
Oo nieuwe recepten how I love you. Koken en bakken met ingrediënten zoals whey poeder, havermout en bananen geeft me meestal het gevoel dat ik gek ben (hallo, waar is de suiker, en waar het vet?), maar als het eenmaal is gelukt en het smaakt goed, dan ben ik blij.
Kun je nagaan hoe blij ik ben als ik een receptenpagina ontdek die volledig bestaat uit gerechtjes gemaakt met bovenstaande ingrediënten. De pagina die ik onlangs tegenkwam was niet helemaal toevallig. Het is namelijk de receptenblog van een van de sterkste vrouwen (letterlijk) van Nederland, Sanne Visser.
Ik ken (ken, wat is kennen) Sanne via Instagram. Zij noemde mijn biceps schattig, ik haar filmpje van de 200 kg deadlift ook. Naast dat filmpje staan er op haar Instagram ontelbaar lekkere hapjes, inclusief vermelding van de voedingswaarden. Wat handig is. Ook zij let er bij haar baksels op dat er veul eiwit inzit, wat koolhydraten en zo min mogelijk slechte vetten en suikers. En daarom verdient haar blog (en haar tak van sport – wow vrouw, respect) aandacht.
Hieronder zie je een van de vele recepten die Sanne maakte: knapperige vanille eiwit koekjes. Because we love cookies. And strong women. Ik noem ze vanaf nu ‘tough cookies’.
Wat heb je nodig voor 27 tough cookies: (Sanne, waarom 27?)
30 g whey, cookies and cream
30 g whey, vanille (of dus 60 g whey vanille)
100 g havermout, fijngemalen
75 g zoete aardappel, gekookt en geprakt
50 ml kokosmelk of (ongezoete) amandelmelk
10 g amandelmeel
50 g kokosolie, gesmolten
30 g amandelen (bijna helemaal fijngemalen - voor een extra bite)
2 vellen bakpapier
Hoe maak je deze tough cookies (volgens Sanne):
Verwarm de oven eventjes voor op zo’n 190/200 graden. Doe alle ingrediënten bij elkaar, en roer goed door. Draai hiervan 27 balletjes en leg ze - netjes op een rij - op het bakpapier. Druk ze vervolgens plat tot ze dezelfde dikte hebben. Dit doe je het snelst door nog een vel bakpapier op de balletjes te leggen. Op deze manier plakken ze niet aan je handen (slim Sanne, thanks). Haal het bovenste bakpapier er weer af en zet de koekjes in de oven. Baktijd: ongeveer 8 a 10 minuten op zo’n 190 tot 200 graden. Laat de tough cookies daarna helemaal afkoelen voor een super crunchy effect.
Meer weten over Sanne? Check dan haar blog: www.sanneskitchen.com of volg haar op Instagram.
Thanks Sanne, voor het online gooien van je website!
Voedingswaarde per stuk (1 tough cookies): 53 kcal, 2,7 g eiwit, 3,4 g koolhydraten, 3,7 g vet.
De hele batch tough cookies bevat:
1541 kcal
74 gram eiwit
92,7 gram koolhydraten (voornamelijk uit de havermout en zoete aardappel)
102 gram vet (voornamelijk uit de kokosolie en amandelen)
16 gram vezels
12 gram suiker
We love Sanne!
Laat ik nu net gisteren Whey Cookies&Cream hebben besteld!
Wat is een goede vervanging voor amandelmeel? Ik heb noten allergie (I know, FML)
Ga deze morgen zekers even proberen!
Ik denk zelfs dat je het weg kan laten Kim! Doe er dan voor de zekerheid 10 g extra whey bij, of probeer speltmeel!
Wat een fijne post, ik kende Sanne nog niet. Ga haar site zeker in de gaten houden. Ik vind het altijd leuk om inspiratie op te doen bij de baksels van anderen, en misschien nog wel leuker om ook af en toe te lezen over vrouwen die serieus trainen. Bedankt voor de tip dus!
Wat een leuke reacties! Thanks @ Daniëlle hihi!
@Kim, zeker proberen met cookies whey, zal ook goed smaken!
@Barbara ik heb jou site ook al bekeken, ik ga zeker wat proberen.. ik denk de aardbeien muffins!
Hey Anne!
Ik heb een product tip voor je (misschien ken je het al, of vind je het maar niks) maar toch: sukrin!
Ik heb zelf sukrin gold geprobeerd en serieus: het smaakt als suiker en heeft dezelfde structuur.
Niet dat ik niet zonder suiker kan, maar toch leuk!
http://benvital.nl/index.php?sub=producten&id=4
Groetjes!