Bakken met Beukers: Carrot Cake
Zaterdag! Welkom bij een nieuwe Bakken met Beukers dag. En vandaag is het Carrot Cake Saturday. Joe!
Vandaag maken we ‘de beste Carrot Cake’ ever. Aldus Lotte. Well, Lot, dat kán niet, want die staat ergens in Las Vegas. Believe me I know. Het aantal calorieën zal ik je besparen (per hap evenveel als jouw hele baksel waarschijnlijk), dus laten we maar gewoon snel jouw recept hieronder neer pleuren. #wegotbakingsoda
Bakse!
Ingrediënten voor de Carrot cake:
190 gr cannellini bonen
60 gr geraspte wortel
30 gr vanille whey poeder
120 ml eiwit (zijn ongeveer 4 eieren of kies de liquid eggwhites)
40 gr rozijnen
30 gr kokosmeel
150 ml amandelmelk
5 gr bakpoeder
5 gr kaneel
10 gr speculaas en koekkruiden
5 a 10 druppels vloeibare zoetstof naar smaak
Een snufje zout
Ingrediënten voor de frosting:
100 ml Franse (magere) kwark (Lot gebruikt Senoble)
25 gr vanille whey poeder
4 gr vanille extract
80 gr crème fraîche light (of Philedelphia light)
5 à 10 druppels vloeibare zoetstof naar smaak
Zo maak je de Carrot cake:
Verwarm je oven alvast voor op 180 graden. Verzamel alle ingrediënten voor de cake en doe dit in een blender, BEHALVE de wortel en rozijnen. Zorg ervoor dat het een mooi egaal beslag wordt. Proef dan even of je het beslag zoet genoeg vindt, zo niet gooi er dan nog wat kruiden en zoetstof bij naar keuze.
Neem vervolgens twee siliconen bakvormen van ongeveer 18 cm (ronde zijn mooier maar die ik gebruikt heb waren ook prima). Verdeel het beslag over de twee bakvormen. Doe vervolgens 20 gr rozijnen en 30 gr wortel in iedere bakvorm en roer dit rustig door elkaar. Zet beide cakevormen in de oven voor ongeveer 25 minuten, check dan even met een satéprikker of ze mooi gaar en droog zijn. Zo niet, zet ze dan nog even wat langer in de oven.
Terwijl je wacht tot de cake klaar is ga je alvast de frosting maken. Gooi alle ingrediënten voor de frosting in een schaal, meng dit goed door elkaar met een spatel en zet in de koelkast zodat het wat opstijft.
Nu komt het lastigste gedeelte ;) Zodra de cake klaar is, zet je deze weg zodat deze kan afkoelen. Vervolgens haal je deze uit de cakevorm, verdeel je de frosting, zet je beide cakes op elkaar en decoreer je deze bazenunit zodat het er ook nog een beetje mooi uit ziet. Of niet natuurlijk.
Macro’s voor de gehele Carrot cake:
Kcal 692
Vet 13,7 gram
Eiwitten 38,9 gram
Koolhydraten 69,5 gram
Vezels 30,5 gram
Macro’s voor de totale frosting:
Kcal 283
Vet 16,3 gram
Eiwitten 9,9 gram
Koolhydraten 8,2 gram
Vezels 0 gram
Wat dus betekent als je de helft van de cake + frosting naar binnen schuift, dat 487 aan kcal is. En dat, is ongeveer gelijk aan jouw kommetje havermout met over de top toppings ;-)
Thanks Lot!
What the F…..Ik moet naar Vegas lees ik ;-) #wegotbakingsoda <3