Blend it! 15 minute muffins

Vorige week gebeurde er iets verdrietigs. Mijn geliefde blender begaf het. Niet eens na een heel lang ziekbed. Geen zorgen, hij heeft weinig geleden.

Maar goed. Dan zit je dus zonder. En de kook-noob die ik ben, kan in principe niet heel lang zonder blender. Ik heb sowieso een hékel aan apparaten die niet werken, die haperen of die stuk gaan. Ik kan hier een lang betoog houden over mijn haat-liefde relatie met mijn huidige laptop, maar daar heb jij niks aan. En mijn bloeddruk ook niet.

Het gaat om de blender. I like to blend things. Mijn make up, mijn shakes, maar ook beslagjes voor simpele en fijne recepten zoals deze 15 minute muffins.

Gelukkig kwam er hulp uit onverwachte hoek en stond niet heel veel later zhe Solis op mijn aanrecht te blinken. Wát een beest is dit. De vraag is niet, ‘but will it blend’, maar ‘but whén will it blend’. Dit laatste is alleen grappig als je de fimpjes kent van ‘But will it blend’. Zoek anders even op nadat je deze muffins in de oven hebt gezet.

Lang verhaal kort: ik heb een nieuwe blender, en om dit te vieren heb ik muffins gemaakt. Low kcal en super easy. Komt ie!

Wat heb je nodig voor 12 banana oat muffins:
180 g havermout (of Ultra fine oats)
2 grote rijpe bananen
2 grote eieren
250 ml 0% vet Griekse yoghurt
1 volle theelepel bakpoeder / bakingsoda (I got bakingsoda, I got bakingsoda)
0,5 theelepel (puur) vanille-extract of zoetstof naar keuze
Snuf (zee)zout

Optioneel: 2-3 eetlepels honing *
Optioneel: 50 gram pure chocolade(druppels) of -vlokken
Cookingspray

*Of gebruik de caloriearme suiker van de Body&FitShop

Een blender (ik heb dus deze powerbabe: ‘Sollie‘)
Een muffinbakblik met ruimte voor 12 muffins of 12 muffinvormpjes

Hoe maak je 12 banana oat muffins:
Simpel. Verwarm je oven voor op zo’n 200 graden.
Gooi dan alles (yes, alles) in de blender. Als je geen powerbabe zoals Sollie in huis hebt, zorg er dan voor dat je zelf eerst de havermout tot een fijner meel blendt. Of gebruik havermoutmeel (of dus die Ultra fine oats - scheelt weer werk).

Ik blende het beslag ongeveer een minuut op de hoogste stand. That should do the trick.

Spray dan de muffinvormpjes in met wat cookingspray en verdeel het beslag over de vormpjes. Niet helemaal vol! Ze rijzen iets. De muffins gaan zo’n 15 minuten de oven in. Klaar? Tien minuten laten afkoelen op een rooster en eatings.

De muffins zijn super moist (en blijven dit ook).
Bewaartip: in een luchtdichte (Tupperware - want bro)bak in de koelkast of invriezen.

Eén 15 minute muffin (ex honing, inclusief chocolade) bevat zo’n 120 kcal, waarvan 18 g carbs, 4 g vet, en 6 g eiwit.

Share it: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on TumblrPin on PinterestEmail this to someone