De Pindakaaswinkel

Een van de domste dingen die je kunt doen tijdens de laatste weken van je prep is met je neus boven verschillende potjes pindakaas gaan hangen. Ráad eens wat ik dus heb gedaan.

Precies. Ik ben op uitnodiging naar de - nu nog gesloten - pindakaaswinkel in Amsterdam Oost afgereisd en ontmoette daar proud owners Michiel en Marissa.

Zo’n uitnodiging sla je niet af. Ook niet in prep.

De pindakaaswinkel bevindt zich aan de voorkant van het huis van Michiel en Marissa, aan de Czaar Peterstraat 169e in Amsterdam.

In de gezellige woonkamer (/ pre-pindakaaswinkel) ruikt het naar vers gemalen pinda’s en geurkaarsen, en op tafel staan bergen pinda’s, rozijnen, chocoladechips, karamelbits en nog tig andere ingrediënten die straks in jouw pindakaas kunnen zitten. Naast een kleine winkel is het plan om ook een ruimte te maken voor workshops, of waar je gewoon een lekker bakkie koffie met pindakaassnacks kunt krijgen. Komma door heur!

‘Let niet op de rommel’, aldus Michiel, maar ik heb alleen oog voor het apparaat rechts in de hoek van de kamer. De pindakaaspers. ‘Hij is nét gestopt’.
Balen. Of nou ja, misschien maar beter ook want ik was er gewoon onder gaan hangen. Geen probleem.

Ik leg uit dat ik in mijn laatste weken voor mijn wedstrijden zit en geen pindakaas eet wegens het hoge aantal calorieën. Maar de opening van de eerste Pindakaaswinkel van Nederland kon ik nu eenmaal niet negeren.
Ik ben mega vereerd dat ik als eerste pindakaaswinkel-ambassadeur voet heb mogen zetten in het pindakaasdomein en ik kan niet wachten tot ik alle smaken heb geproefd. Sterker nog, ik heb al een paar ideeën over welke smaak ik wel eens zou willen proeven.
Heb jij goeie pindakaassmaak ideeën? Vertel het aan Michiel en Marissa, ze maken het in een handomdraai.

Ook al is de winkel nog niet open voor publiek, het goeie nieuws voor jou is dat de webwinkel vanaf nu wél geopend is. Dus mocht je niet in de buurt zijn van Amsterdam Oost, maar wel de meest verse en pure pindakaas (zonder enige toevoegingen!) willen hebben, klik dan gewoon even hier.

Na een rondleiding door hun schitterende appartement - en dus nu Pindakaaswinkel - krijg ik speciaal voor na mijn wedstrijd een potje pindakaas mee naar huis. Vers van de pers. Beetje kokosolie er doorheen (waarvan we eerst uitrekende hoeveel calorieën er in zo’n emmer zouden zitten; geloof me, veel) en klaar issie. Ik mocht de stickers op het potje plakken. En ook al kon ik niks proeven, dat maakte een hoop goed.

Thanks again Michiel en Marissa en tot gauw!

 

Share it: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on TumblrPin on PinterestEmail this to someone