Koken met Fannetiek: easy egg cups

Het is maandag en iedereen is druk-druk-druk, dus ik houd het ook kort met een easy en snel receptje voor jouw dinerparty vanavond.

Overigens. Nog easier en sneller is het als iemand anders het recept al heeft bedacht én gemaakt I figured, dus @ElineKemp, komma door heur! #delegerenkunjeleren

Wat heb je nodig voor 12 easy egg cups:
6 hele eieren
125 ml kookroom light
200 g bevroren erwtjes
100 g gerookte kipblokjes (of zalm- of hamblokjes)
ca 30 g geraspte kaas (optioneel)
Kruiden naar smaak (tijm, peterselie)
Cookingspray
12 muffinvormpjes

Hoe maak je 12 easy egg cups:
Easy dus. Klop de eieren en schenk de kookroom bij het mengsel. Roer hier de geraspte kaas, kruiden (peper en zout naar smaak) en de erwtjes doorheen. Spray de muffinvormpjes in met wat cookingspray en schep 2 a 3 eetlepels van het eimengsel in ieder vormpje.

Hierop leg je de kipblokjes (of zalmsnippers of.. vul in) en hier gaan vervolgens weer 2 a 3 eetlepels eimengsel en geraspte kaas op. All done! De vormpjes gaan zo’n 20 minuten de oven in op 180 graden. Et voila, je easy egg cups zijn klaar!

Pro tip: maak een side dish door wat verse spinazie te wokken met wat extra erwtjes en een half blikje kikkererwten. Zongedroogde tomaatjes er doorheen en klaar is je diner.

Perfect pre-workout voer.

Eén easy egg cup zoals hierboven beschreven (met kip ex side dish) bevat circa 83 kcal, waarvan 5 g vet, 3 g carbs en 7,5 g eiwit.

Deel je de easy egg cups en verdeel je de portie voor bijvoorbeeld 4 personen, dan bevatten drie easy egg cups dus ca 250 kcal, waarvan 15 g vet, 9 g carbs en 22 g eiwit.

Thanks so much Lien! Meer recepten zien? Check dan Eline on zhe Gram.

Of kijk even hier. Ik kán wel koken. Soms.

Share it: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on TumblrPin on PinterestEmail this to someone