Koken met Fannetiek: appeltaart bananenbroodje
Yeheeees, zoals vanochtend beloofd op zhe Gram. Het recept van @ElineKemp (my kitchen hero) en het appeltaart bananenbroodje.
Korte anekdote waarom haar recepten vaak hier worden gepost: 1. Lien kan way beter koken, bakken én foto’s van voedsel maken dan ik. 2. Lien heeft echter geen website, ik wel. 3. We sturen elkaar vaak foodfoto’s (en welke het beste is gelukt), vandaar dat ik al haar recepten voorbij zie komen (en zij mijn abs).
So now you know.
Maar let op! Hier dus het recept. En ja, dit is de derde blogpost op rij over eten, maar food is friend en ik heb nog niemand horen protesteren, dus here you go.
Wat heb je nodig voor een appeltaart bananenbroodje (ca. 8 porties):
2 rijpe bananen
1 appel
150 ultra fine oats (of havermout - maar dan zelf even fijn malen)
1 scoop Whey Isolate (ik gebruik deze (smaak: vanille)
2 hele eieren
30 g magere kwark naar keuze
(veel) kaneel
2 tl bakpoeder (of 1 tl bakingsoda)
25 g gedroogd fruit
50 g ongezouten noten
Cakeblik (ca 23 cm)
Non sticking cookingspray
Hoe maak je een appeltaart bananenbroodje (ca. 8 porties):
Verwarm je oven vast voor op zo’n 200 graden. Snijd de appel in twee helften en leg een helft even apart (samen met het gedroogde fruit en de noten - dit gaat later door het beslag). Meng dan alle ingrediënten door elkaar in een blender of keukenmachine. All set. Dit is het beslag.
Snijd de overgebleven appelhelft in kleinere blokjes en meng dit samen met het gedroogde fruit en de noten door het beslag. Je kunt eventueel nog wat nootjes of stukjes appel op het beslag leggen als decoratie. Go wild.
Het beslag giet je in het ingesprayde bakblik, waarna het zo’n 45 minuten de oven in gaat. De cake is klaar als een sateprikker er schoon uit komt.
Enjoy tijger!
Eén stukje appeltaart bananenbrood bevat circa 195 kcal, waarvan 6,5 g vet, 22 g carbs, 10 g eiwit en 3 g vezels.
Oke! Dit ga ik sowieso deze week maken!
Alleen het gedroogde fruit heb ik achterwege gelaten, maar dit is echt een aanrader!