Koken met Fannetiek: Frittata
Joe tatta’s be like, I know. Maar dit gaat over Frittata the food.
En het is wederom een recept waar ik zelf helemaal niks mee heb gedaan, behalve heb gegeten. Eline (yes, miss @ElineKemp) heeft het bedacht en van haar mocht ik het online gooien. Dat is een beetje ons ding geworden. Als ik geen recepten meer weet - wat dus eigenlijk altijd zo is - dan app ik Lien; zij heeft altijd wel een of meerdere geniale ideeën. Nu dus Frittata. Ik vond alleen de naam al helemaal mooi, dus hier komt ie! Dat het low-carb is, is mooi meegenomen.
Wat heb je nodig voor 1 frittata:
– liquid eggwhite (circa driekwart fles, dus zo’n 350-400 ml) mocht je gewone eiwitten willen gebruiken, neem dan zo’n 10-12 eiwitten). Optioneel: een aantal hele eieren - macro’s veranderen dan wel).
– 100 g Griekse 0% vet yoghurt (ik heb meestal die van YoGood)
– wokgroenten naar keuze (ik kies 200 g broccoli en 100 g champignons)
– 2 lenteuitjes
– optioneel: 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
– optioneel: 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– rozemarijn of kruiden naar keuze
– halve eetlepel olie
– peper & zout
En zo maak je de frittata:
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de ui fijn, haal de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui even kort aan. Voeg dan de groenten of choice toe, gevolgd door de knoflook, de rozemarijn, wat peper en zout en wok een paar minuutjes. Schep dit mengsel in een eventueel met bakpapier beklede taartvorm (een springvorm kan ook).
Giet dan de eiwitten in een kom en voeg daar de yoghurt, de Parmezaanse kaas en wat peper en zout aan toe en meng door elkaar. Schenk dit ei-mengsel over het groentenmengsel en bestrooi met kruiden naar keuze, of wat extra rozemarijn en kaas en zet dan de frittata in de oven. Je bakt ‘m in ongeveer 30 minuten gaar.
Enjoy en don’t thank me. Thank Eline.
Eén frittata zoals hierboven beschreven inclusief 50 g Parmezaanse kaas en enkel eiwit bevat zo’n 585 kcal, waarvan 20 g vet, 18 g carbs en 80 g eiwit. Haal de kaas weg en je verwijdert bijna 200 kcal van het recept en wordt ‘ie nog prepwaardiger.