Koken met Fannetiek: Mugcake op zondag

Het gerechtje ken je vast wel. Doet het heel goed online. Maar heb je déze ook al? De mugcake, maar dan zonder banaan. Niet omdat er iets mis is met bananen, maar wel omdat ik dat niet altijd lekker vind in gerechtjes.
Let u op? Een simpeler ontbijtje kan niet.

Wat heb je nodig voor een mugcake (zónder banaan):
– een diep magnetronbestendig schaaltje
– 2 el speltmeel (elk ander meel zal ook werken);
– 2 el magere kwark (0% vet Griekse yoghurt kan ook);
– 2 el whey poeder in smaak naar keuze (ik gebruik Whey Perfection Vanilla)
– 2 el eiwit (ik gebruik eiwit uit een pak van MuscleMeat.nl – kan uiteraard ook met een gewoon ei)
– snuf bakpoeder

Hoe maak je de mugcake:
Door al het bovenstaande goed door elkaar te mengen in een schaaltje. Er ontstaat een lelijk beslag, maar dat geeft niet. Zet het geheel twee en een halve minuut in de magnetron, piep, klaar (pas op heet), omkeren op een bordje en tadaaaa: de mugcake is ready for ya! Top de mugcake met kwark, of aardbeien, of, en daar issie weer: banaan.

Kusje doei!

Ps. Ja, dat is slagroom op mijn mugcake ja. Bulken is een heel serieuze business.

Eén mugcake (ex topping) bevat zo’n 110 kcal, waarvan 8 g carbs, 17 g eiwit en nog geen gram vet.

 

Share it: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on TumblrPin on PinterestEmail this to someone