
Koken met Fannetiek: Spinazie-Kip-Cake
Het is al weer even geleden dat ik een recept postte en dat komt voornamelijk doordat ik in prep zit en helemaal niet veel (bijzonders) eet. Behalve kip, en broccoli en hier en daar wat carbs als ik ze tegen kom.
Maar. Toen ineens kwam dit recept. Of ja, niet helemaal ineens want ik ben eens rond gaan vragen naar geniale low carb (of low kcals) recepten en via Eline Kemp (ik post wel eens recepten van deze chefMuscle) kwam ik op deze intens fijne spinazie-kip-cake. Ja zo heb ik het genoemd ja.
Ik eet dit sinds deze week bijna iedere dag en het mooie is, de gehele cake bevat 800 kcal, waarvan 71 g eiwit, 22 g (!) carbs en 37 g vet (6 g vezels en 2 g suiker). Je kunt het dus de hele dag door snacken. Of in een keer naar binnen schuiven mocht je starving zijn zoals ik gisteren. I kid you not. Opletten dus, hier komt het recept:
Wat heb je nodig voor een Spinazie-Kip-Cake:
150 - 200 g verse spinazie
300 kipgehakt
25 g pesto
1 heel ei
30 g speltmeel (ik gebruikte teffmeel)
30 g feta (optioneel, wel heel lekker)
1 draai aan je zoutmolen
1 draai aan je pepermolen
snufje bakpoeder
Cooking spray
bakblik can 20 cm
Hoe maak je de Spinazie-Kip-Cake:
Pretty simple. Verwarm de oven voor op circa 150 graden. Maal de spinazie fijn in een keukenmachine. Als de jouwe dat net als de mijne niet doet of alleen drie blaadjes verslindt; snijd dan de spinazie zelf even fijn. Meng het ei, het zout, de peper, het bakpoeder en de pesto bij de spinazie en roer - zo goed als dat gaat - door. Voeg het gehakt en de feta toe en kneed goed door. Met je handen ja. Als een echte strijder. Eigenlijk, bedenk ik me net, maakt het niet zo veel uit hoe je bovenstaande mengt. Als het aan het einde van het liedje maar door elkaar zit.
Spray dan een bakblik goed in met cookingspray en gooi je geknede spinazie-kip bal in het bakblik. Druk alles stevig aan en zet in de oven. Een uur later is de spinazie-kip-cake hartstikke klaar en mega lekker.
Enjoy!
Zoals hierboven gezegd: de gehele cake bevat 800 kcal, waarvan 71 g eiwit, 22 g (!) carbs en 37 g vet (6 g vezels en 2 g suiker)
Ik moet zeggen, dat klinkt idd heerlijk!!!
Zo, deze ga ik zeker maken! Ideaal om mee te nemen naar het werk. Vind jij hem koud het lekkerst, of is het lekkerder om hem nog even kort lauwwarm te maken voor het eten?
Heb me trouwens zojuist aangemeld voor de clinic 23 november!
Beide heel goed te doen Ineke! Erg benieuwd wat je ervan vindt :) En tof dat je erbij bent de 23e! (januari :)
Omyyy hij ruikt zo lekker…en nou moet ik nog tot morgen wachten!
Hoi Anne, dit kan neem ik aan ook gewoon met tarwemeel? Grtz, Esther
Deze ga ik maken. Mag ik het dan wel gewoon gehaktbrood noemen :)? Als je trouwens nog lager in je calorieën moet gaan zitten en je wilt dit toch eten, dan kan je denk ik de pesto (veel kcal!) prima vervangen door een teentje knoflook, een handje basilicum en een schepje edelgistvlokken.
Geweldig recept! Smaakt heerlijk en je kan het de hele dag door eten, uitkomst van het jaar voor mij! Anne ik wil je vertellen dat je er nu al geweldig uitziet en ik kan niet wachten om te zien hoe je er over 10 weken uit ziet! Heel veel succes nog met je prep
Mega lief berichtje Lotte! Thanks! :)
Vorige week gemaakt, heeeerlijk! Super simpel en snel klaar:) thats the way we like it:D
Klinkt heel goed. Ik heb zelf ook een winnend recept met kipgehakt. Maar deze variant ga ik binnenkort zeker maken!
Heb hem zojuist gemaakt voor mijn lunch morgen, maar ik kon niet laten even te proeven Hij is heerlijk! Bedankt voor dit recept, kan er ook weer lekker mee variëren.
Klinkt heerlijk maar kipgehakt…? Waar kan ik dat krijgen? Waarschijnlijk ern hele domme vraag
Helemaal geen domme vraag Irma, ik wist het ook niet haha maar gewoon bij de Albert Heijn!