Vlog: With the trainers part II
In de vorige aflevering van ‘With the trainers’ zag je hoe ik een thunder awesome lekkere fluffy shake maakte, samen met trainer Nurdin van de Vondelgym.
Ook in deze aflevering zien we macrokoning Nurdin aan het werk, én aan het woord. We maken een ‘Protein bananacake’ (inclusief skinny chocolate saus) en Nurdin vertelt zijn lievelingsverhaal. Iets met riders en olifanten.
Afijn. Je moet het gewoon zien denk ik. En horen. En maken!
Welkom bij aflevering twee van Fannetiek ‘With the trainers’ part II (en daaronder het recept nog eens uitgeschreven):
Wat heb je nodig voor de protein bananacake:
70 g whey bananensmaak
200 g kikkererwten
170 g banaan
125 g tarwebloem (mag ook speltmeel zijn)
100 ml kokosrijstmelk (Alpro)
7 eiwitten (of ca 245 ml liquid eggwhites)
Vanille extract
Koek en speculaas kruiden
Zoetstof naar smaak
Bakpoeder (16 gr)
PAM spray / non fat cookingspray
Een blender
Hoe maak je de protein bananacake:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Gooi álles in de blender. En blend. Ja echt, zo simpel is het. Proef even of het beslag zoet genoeg naar smaak is en giet het beslag dan in een ovenschaal (ingesprayd met cookingspray). Na 25 minuten in de oven is de cake klaar en kun je deze laten afkoelen op een rooster (zie vlog).
De frosting / skinny saus maak je met 30 g chocolade whey poeder en 30 g pure cacao, wat je steeds aanlengt met koud water tot het een kleverige structuur heeft, en dun genoeg is om over je cake te gieten. Ook dit kun je eventueel zoeten met zoetstof naar keuze.
De hele cake bevat circa 1090 kcals (ex frosting), waarvan 120 g eiwit, 10 g vet en 127 g carbs. Wij verdeelden de cake in 15 stukjes, wat inhoudt dat 1 stukje zo’n 72 kcals bevat. Maak een torentje van vier stukjes en je komt op 300 kcals uit waarvan 32 g eiwit.
De gehele frosting (30 g whey, 30 g cacao) bevat zo’n 216 kcal, waarvan 33 g eiwit, 7 g vet en amper 6 g carbs. Een één persoonsportie van 15 g whey en 15 g cacao bevat dan dus zo’n 108 kcal. en 15 g eiwit.
Joe!