Superfood: het boek

Superfood: het boek

Om maar even in de superfoodhoek te blijven: onlangs was ik bij de lancering van de superfoodlijn van Carlos Lens. Ik zat in de jury en naast mij zat Annemieke de Kroon, schrijfster van het boek Superfood (misschien ken je het boek wel, ze is inmiddels bezig met de zesde (!) druk). Een hele toffe meid, die dus écht heel veel weet van Superfoods.

Om heel eerlijk te zijn ben ik zelf geen grootverbruiker van ‘superfoods’. Ik heb wel gebroken lijnzaad in de kast staan (al begreep ik later van Annemieke dat ik beter de hele zaden kan kopen en zelf moet slachten (dit heeft dan weer te maken met het ranzig worden van de vetten in de zaadjes als je ze gebroken koopt - but correct me if I’m wrong)) en ik geloof dat ik nog ergens een restje chiazaadjes heb liggen. Om nog eerlijker te zijn: ik heb werkelijk waar geen idee wat ik moet doen met al die superfoods.

Annemieke dus wel. Gezondheidsproblemen leidden ertoe dat zij zich ging verdiepen in de oorzaak van ziektes en kwalen. Ze volgde de opleiding Trainer Hormoonfactor (van Ralph Moorman) en heeft gewerkt voor Jessevandervelde.com. Ze ontdekte steeds meer wat voedingsmiddelen voor je lichaam kunnen betekenen en begon daarnaast ook te experimenteren met superfoods. Inmiddels is ze gestart met het geven van superfoodworkshops en geeft ze voedingsadvies op scholen en kinderdagverblijven. Op www.annemiekeskeuken.nl. kun je meer lezen over deze superfoodchef.

Van Annemieke kreeg ik een exemplaar van haar boek mee, ‘om thuis te proberen’. Misschien kon ze me overtuigen. Het boek bevat 80 superfoodrecepten, en al die recepten zijn helder omschreven, niet te moeilijk (dat vind ik dan weer fijn) en alle 80 recepten zijn gemaakt met superfoods. Niet geheel onbelangrijk: alle recepten zijn glutenvrij, lactosevrij, E-nummervrij en vrij van witte en kunstmatige suikers. Blijft er dus veel ‘super’ goed food over.

Had ik al gezegd dat er ook een recept voor healthy brownies in staat? Mag jij raden wat mijn volgende keukenprojectje wordt :)

Het boek is in de winkel en online verkrijgbaar voor € 22,50. Klik hier voor meer informatie.

 

Share it: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on TumblrPin on PinterestEmail this to someone