Bakken met Beukers

Je hebt pretty much onder een steen gelegen als je Lotte Beukers niet kent. Ok, refrase, als je haar fameuze Cannelini chocolate cake niet kent.

Ik volg deze - zoals ze zichzelf noemt - ‘macrotovenaar, havermouttrut en pindakaasbaas’ al even (Lotte, hoe ken ik jou eigenlijk?) en onlangs ontmoetten we elkaar ‘in het echie’ tijdens de opening van de Pindakaaswinkel.

Een Macrotovenaar. Zo noem ik haar het liefste. Deze stoere chick maakt met zo weinig mogelijk calorieën, de meest geniale én smaakvolle recepten. Kijk, ik maak zelf ook heus wel eens recepten, of vis recepten ergens vandaan en probeer er dan een ‘healthy’ (wtf is healthy überhaupt) variant van te maken. Om het vervolgens te posten met dat het ‘intens lekker is’. Maar een semi sneue eiwitmuffin wordt nu eenmaal nooit een double chocolate muffin van de koffietent op de hoek. Snap je.

Lotte snapt dat dus. In ieder geval beter dan ik en na enige businesswise-achtige gesprekken (thy shall support each other) besloot ik het recept van vandaag geheel in het teken te zetten van ‘Bakken met Beukers’.

Op het menu: ‘Peanut Butter Blondie’s‘. Thunder lekker. Ik noem ze overigens Blondjes.

Wat heb je nodig voor een batch Peanut Butter Blondie’s:
40 gr pindakaas (karamel zeezout of pindapasta van Body & Fitshop)
20 gr havermeel / ultra fine oats
45 gr Sukrin Cakemix (heb je dit niet, kan je ook alleen havermeel gebruiken)
100 ml eiwit (dit zijn ongeveer 3 eieren)
30 ml lauw warm water
3 ml vloeibaar zoetstof
2 ml vanille aroma
2 gr bakpoeder
snufje zout
Cookingspray

Zo maak je een batch Peanut Butter Blondie’s:
Verwarm je oven alvast voor op 180 graden. Neem een schaal en mix het water met de pindakaas, doe hier vervolgens de eiwitten bij en klop dit op tot alles goed gemengd is. Voeg nu de overige ingrediënten toe. Wederom goed mengen tot een mooi beslag. Giet dit in een bakvorm die je van te voren hebt ingevet met bakspray of olie. Schuif het vervolgens je oven in en bak de Blondies in ongeveer 15 minuten af. Iedere oven is anders en aangezien dit recept niet zolang nodig heeft, is het slim om het goed in de gaten te houden

Macro’s voor het gehele recept: (zonder toppings):

Met Sukrin cakemix / enkel met havermeel
Kcal 452 / 495
Vet 24 / 19,3 gram
Eiwitten 29,4 / 30,9 gram
Koolhydraten 34,5 / 54,1 gram
Vezels 8,8 / 9,7 gram

Heb je liever beeldmateriaal bij het recept? Kan allemaal he. Doet ze ook. Bakken met Beukers on tape.

 

Share it: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on TumblrPin on PinterestEmail this to someone