Review + Give away: Avanca D1 Sports

Review + Give away: Avanca D1 Sports

Alhoewel ik zielsgelukkig ben met mijn wireless headphones heb ik tegenwoordig standaard een tweede muziekvriendje in mijn sporttas zitten: de Avanca D1 sports.

Eveneens een wireless headset wat connect via de bluetooth op je telefoon of music device, maar vele malen kleiner dan een gewone koptelefoon en dus makkelijk om (extra) mee te nemen.

De reden dat de Avanca D1 Sports in mijn sporttas woont is omdat er niets (echt bijna niets) zo irritant is als helemaal klaar zijn voor je training, de pre workout kickt in en dan… peeeep * low battery *. Nooooo. Noo. No. Can’t handle. En dus heb ik sinds kort ook deze wireless headset in mijn tas.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik geen grote fan was van wireless oortjes. Ik weet niet of je ze weleens hebt gebruikt, maar meestal vallen de oortjes om beurten iedere vijf minuten uit je oor en ben je meer bezig met het terug pluggen van de ears dan je daadwerkelijk aan trainen toekomt.

‘Aint gonna happen’ dacht ook Avanca en dus maakten ze wireless oortjes die níet uit je oor dan wel van je hoofd vallen.

Eerst zien dan geloven dacht ik, dus ik heb een tijdje rondgelopen met de knalroze versie van de Avanca D1 Sports. Eerst gewoon in de huiskamer. Ik testte het bereik (ze beloven 10 meter), ik testte het gebruiksgemak en ik testte of dat het klopt dat ze niet van je hoofd vallen. Daarna ben ik er mee naar de sportschool gelopen voor de ultieme test. Trainen met de wireless in-ears.

Zie hieronder mijn bevinden en lees daaronder hoe jij kans maakt op een Avanca D1 Sports headset.

Zhe look en feel
De Avanca D1 Sports komt in een doosje, waarin naast de modern ogende headset ook een handig tasje zitten om de headset in te bewaren of te vervoeren, een oplaadkabeltje en een tweede paar oordopjes inclusief rubberen omranding voor de oortjes.

Avanca-D1-Sports-Headset-content-package-510x306

Ik gebruikte voor deze review een knalroze headset, maar de Avanca D1 Sports komt ook in andere kleuren (zie hieronder voor de Give Away), mocht je minder willen opvallen. Trouwens, het valt überhaupt niet op dat je oortjes draagt zodra je de Avanca D1 sports headset in je oren stopt. Door het kleine verbindingskabeltje dat in je nek valt, zie je amper dat je een headset draagt en daarbij vóel je het bijna niet. De Avanca D1 Sports is licht (17 gram!) en erg makkelijk in gebruik.

Er komt geen moeilijke software aan te pas. Gewoon op ‘ON’ klikken (‘Headphones on’ zegt ze dan), tien seconden ingedrukt houden (‘Pairing’ hijgt ze dan in je oor, hartstikke gezellig), je favoriete muziek aan zetten en trainen. Of hardlopen. Of burpees doen. Pick one. Ik beloof dat de headset níet uit je oren vallen. En dat vind ik echt uniek.

Zhe use
Maar, vallen ze dan écht niet uit je oren? Zoals al die andere wireless headsets wel doen?

Nee. Ik meen het. Ik heb voor de vorm een burpee gedaan (I kid you not), ik heb een aantal keer een soort air squat gemaakt inclusief jump (all for the love of music) en I whipped my hair back and forth. Still there. Nog steeds muziek in mijn oren.

Het opladen van de headset gaat via de meegeleverde USB-kabel en heeft niet lang nodig, binnen zo’n 1 à 2 uur zit hij vol. Je kunt er desondanks wel vijf uur muziek mee luisteren en zelfs zeven uur mee bellen. Handig. Niet in de gym doen tho. Dat is niet netjes.

Hoewel ik zelf een Iphone 6S heb, is de headset compatible met ongeveer alle bekende merken: iPhone, iPod, Samsung Galaxy, HTC, Nokia, Sony & Huawai.

Zhe sound
Het geluid van de headset is prima. Goed genoeg om te trainen zonder gestoord te worden door de laffe muziek in jouw gym of het geschreeuw en gehijg van je buurvrouw naast je op de crosstrainer. Ok sure, je moet het geluid niet vergelijken met het geluid van je veel te dure hippe over-ear studio headset nee. Klopt. Maar de Avanca D1 Sports doet wat het beloofd: puur en helder geluid. En omdat de headset voor slechts €59,95 verkrijgbaar is, ís ‘ie niet eens te vergelijken met jouw overpriced exemplaar en zit het met de prijs-kwaliteit verhouding dus gewoon goed.

Zhe verdict
Ik ben enthousiast. Alhoewel ik in de gym liever een over-ear lomp zware headphone gebruik, is dit een hele fijne afwisseling, en gebruik ik de Avanca D1 Sport vooral tijdens cardio en tijdens mijn rondjes in het park. Die er straks tijdens mijn prep weer genoeg aankomen.

Ik ben erg te spreken over het design, en vooral hoe makkelijk de headset in gebruik is. Daarnaast past ie prima in je sporttas om er zeker van te zijn dat je altijd met je eigen muziek kunt trainen.

Zhe Give Away
En…… ik mag een exemplaar weggeven! Misschien wel aan jou. Wat je hiervoor moet doen?
Laat hieronder jouw ultieme workout-track achter en misschien win jij de Avanca D1 Sports, waar je die track dan dus lekker mee kunt luisteren. Wireless. Joe!

Deze winactie loopt tot en met zondag 10 juli a.s. De winnaar krijgt persoonlijk bericht via email.