Fannetiek vlogt: With the trainers part III
Na aflevering 1 en 2 van “With the trainers“, leek het me hoog tijd voor een derde aflevering.
Wederom zie je trainer Nurdin en meselfie in de keuken voor een (redelijk) snel en (heel) macrovriendelijk blueberry protein pancakes recept, en zitten we aan tafel om een onderwerp uit de wereld van krachttraining en voeding te bespreken. Dit keer bespreken we ‘het leed dat dieet heet’.
Het recept nog eens rustig nalezen? Kan! Dat staat onder het filmpje:
Wat heb je nodig voor circa 15 Blueberry Protein Pancakes:
75 g kikkererwten
70 g tarwebloem (of meel naar keuze)
1 heel ei
2 eiwitten (of ca 70 ml liquid eggwhites)
45 g vanille wheypoeder (ik gebruik deze altijd)
100 ml Alpro Ricemilk (of Alpro Coconutmilk of melk naar keuze)
Kaneel (naar smaak, maar ik raad minimaal 10 g aan want lekker)
Koek- en speculaaskruiden (naar smaak, 5-10 g)
5 g bakpoeder
100 g blueberries
Optioneel: extra fruit als topping
Cooking spray
Een blender (of handmixer)
Een koekenpan
Hoe maak je circa 15 Blueberry Protein Pancakes:
Gooi of giet alle bovenstaande ingredienten in de blender, behálve de blueberries (en de toppings duh).
Blend.
Done.
Lukt het nog? Mooi. Als het beslag eenmaal glad en smooth is en je bent tevreden over de smaak van het beslag (zo niet, doe dan wat extra kaneel of zoetstof erbij), verhit je een koekenpan (laat de pan goed heet worden). Spray de pan licht in met cookingspray (of gebruik een olie/boter naar keuze). Draai het gas wat terug (medium heat) en giet een juslepel in de pan. Niet te veel, het worden kleine pannenkoekjes zoals je ziet in het filmpje.
Leg dan een aantal blueberries in het beslag en druk licht aan. Na een minuut of twee kun je het pannenkoekje omkeren en bak je ook die zijde nog circa een of twee minuten. Dit grapje herhaal je tot het beslag op is. Let op: neem de tijd en don’t rush it. Zonde als de pancakes te hard bakken of niet gaar zijn.
De hele batch blueberry protein pancakes (inclusief wat rood fruit als topping) bevat ongeveer 415 kcal, waarvan 36 g eiwit, 7 g vet en 52 g carbs.
Enjoy!