Koken met Fannetiek: kwarkbrood

Koken met Fannetiek: kwarkbrood

Yup, kwarkbrood. Of kwarkcake. Klinkt raar, maar is een eeuwenoud (like, twee jaar) Instagram-hyped recept so just trust me. En het is zaterdag en je wil graag iets bakken. I know you.

Kwarkbrood 

Dames en heren; kwarkbrood (of liever #quarkbread als we het Instagramwaardig willen houden). Het is simpel, snel, onwijs lekker en bovendien (net als dit bananenbrood) ‘een gezonde treat’.
Komt ‘ie!

Wat heb je nodig voor #kwarkbrood:

250 g speltmeel
250 g magere kwark (of 0% Griekse yoghurt)
1 heel ei
1 banaan
1 tl bakpoeder
1 snufje zout

1 appel (geschild en in stukjes gesneden)
1 snufje kaneel
1 handje ongezouten noten
PAM spray (of kokosolie)
1 cakeblik

Hoe maak je het kwarkbrood:
Heel simpel. Echt. Leg de stukjes appel en de nootjes even apart. Mix dan de droge ingrediënten door elkaar. Doe hetzelfde met de natte ingrediënten: mix de kwark, de bananenstukjes en het ei goed door elkaar tot een glad beslagje. Meng dan de natte en droge mixjes door elkaar (het wordt een best ‘taai’ beslag).

Door dit beslag kun je vervolgens de stukjes appel met kaneel en nootjes roeren. Ik weet overigens zeker dat het ook heel lekker is met cranberries, frambozen, blue berries, gedroogd of frozen fruit. You name it, alles kan er in! Als je beslag klaar is, kan het in een ingesprayd (of ingevet) cakeblik.

Mocht je nu geen spray hebben, maar ook geen vet willen gebruiken, giet het beslag dan in een met bakpapier bekleed cakeblik. Heb je het kwarkbrood er zo uit. Deze masterpiece gaat de oven in op 200 graden (voorverwarmen niet nodig) en na zo’n 45 minuten heb je jouw eigen kwarkbrood.

Op alle vragen die gaan over het vervangen dan wel weglaten van bepaalde producten die ik noem: I don’t know. Try it out en tag me in je creatie :)

1 plak kwarkbrood van 50 gram bevat zo’n 95 kcal, waarvan 15 g koolhydraten, 4 g eiwit en slechts 1,5 g vet.

Geen zin om te bakken? Dan kun je dus heel makkelijk kant en klare eiwitcakes bestellen bij el Body&Fit!