Koken met Fannetiek en ontbijten met Alpro
Voor sommige mensen is ’s ochtends vroeg opstaan een hele opgave. Voor anderen is ontbijten een uitdaging. Voor mij is koken en recepten bedenken een flinke challenge. En laat ik nu uitgedaagd zijn door Claartje van Foodness.nl om een ontbijtje te bedenken. Met Alpro Mild & Creamy Naturel ongezoet. Dat dan weer wel.
Het moest een makkelijk en easy going ontbijtrecept worden, wat iedereen kan maken en wat niet al te veel tijd in beslag zou nemen (want ’s ochtends, want vroeg, want haast). De enige voorwaarde was dat het recept gemaakt moest worden met Mild & Creamy Naturel ongezoet, oftewel een plantaardige variatie op yoghurt, 100% plantaardig, vrij van suikers (0,0g suikers/ 100g), vol plantaardige eiwitten en weinig verzadigd vet.
Nu houd ik wel van een uitdaging en ben ik een nog grotere fan van ontbijtjes, dus ik heb mijn aller- allerbeste receptenbeentje voorgezet en ik heb iets bedacht voor jou. En omdat ik een strebertje ben (life is a competition and I shall win) heb ik niet één ontbijt bedacht, maar twee. Eén voor de werk- en of studiedagen, de ander voor wanneer je net iets meer tijd hebt.
Ontbijt 1
Snel, simpel, verantwoord en vullend. Ik maakte mijn bakje Alpro Mild & Creamy Naturel ongezoet net even wat specialer door er frambozen, zonnebloempitten, chocoladedruppels en een klein handje speltmout aan toe te voegen. Zo ben je voor je de deur uitgaat al goed bezig.
Wat heb je nodig voor dit ontbijtje:
200 ml Alpro Mild & Creamy Naturel ongezoet
2 el speltmout
10 verse frambozen
1 el pure chocoladedruppels (of vlokken)
1 el zonnebloempitten
evt.: kaneel of zoetstof
Voeg alles samen en maak zo mooi mogelijk op, maak een foto voor op Instagram, en maak er vervolgens een lekker zooitje van. Koffie erbij, eet u smakelijk.
Maar, en dan! Mijn Alpro masterpiece. Aanschouw hier de AlproAbriCake.
Geloof me, als ik dit kan maken met slechts een paar ingrediënten, én het smaakt én het is makkelijk, dan kan jij het ook. Het mooie en handige van dit recept, behalve dat het dus gemaakt is met de nieuwe ongezoete variant van Alpro Mild & Creamy is dat je dit niet alleen in het weekend op je gemak kunt maken, maar – met het oog op mealprep - ook op zondagavond; het daarna bewaart in de koelkast en zo iedere ochtend van de week een snel en gezond ontbijtje hebt. Een bakje Alpro Mild & Creamy Naturel ernaast (ga hiervoor weer naar ontbijt versie 1) en je ontbijt is af.
But wait! There’s more! Onder dit recept staat namelijk ook nog een winactie. Mijn advies? Eerst het recept maken, proeven en tijdens het kauwen de winactie lezen. Joe! Komt ie:
Wat heb je nodig voor een AlproAbriCake:
250 ml Alpro Mild & Creamy Naturel ongezoet
150 g zelfrijzend bakmeel
50 g boekweitmeel
2 hele eieren
75 g gedroogde abrikozen
15 g gedroogde cranberries
2 tl bakpoeder
flinke snuf zout
Cooking spray / kokosolie
Handmixer
Cakeblik van ca 23 cm
Hoe maak je een AlproAbriCake:
Verwarm de oven voor op 175 graden en spray het bakblik in met non-sticking cookingspray (of gebruik een klein beetje (room)boter of kokosolie).
Snijd de abrikozen in kleine stukjes en meng met de cranberries. Zet dit apart. Meng vervolgens het meel met het bakpoeder, het zout, de eieren en de Alpro Mild & Creamy Naturel ongezoet door elkaar met de handmixer (of keukenmachine). Je mag best even mixen voor een luchtig effect. Roer als laatste het gedroogde fruit door het beslag met een spatel.
Giet het beslag in het cakeblik en bak de AlproAbriCake af in circa 35 minuten.
Klaar? Even laten afkoelen, inpakken in aluminiumfolie of een bak met een luchtdicht deksel en bewaren in de koelkast. ’s Ochtends een plak afsnijden en samen met een kop verse koffie genieten van een verantwoord en vullend ontbijt.
Pro-tip: ook alvast een stukje proeven als de AlproAbriCake bijna helemaal is afgekoeld maar nog net een beetje lauwwarm is. Amazing.
Enjoy!
Uit de hele AlproAbriCake gaan zo’n 10 plakken. Eén plak bevat circa 126 kcal, waarvan 2 gram vet, 19 g carbs en 5 g eiwit.
Ps. Omdat ik weet dat fittie Marit van FitmetMarit.nl ook niet vies is van een toffe uitdaging daag ik haar bij deze uit om mijn AlproAbri ontbijtcake te overtreffen met haar favoriete Alpro Mild & Creamy Naturel ontbijt. Go Marit! Make me proud!
Wat? Jij kan het beter? Prima. Dan daag ik jou ook uit om een ontbijtje te maken met Alpro Mild & Creamy Naturel! Hiermee maak je mij niet alleen trots, maar maak je daarnaast kans op één van de 9 ontbijtsets van House Doctor & Nordicliving.be.
Meedoen? Plaats dan een foto van jouw all time favorite Alpro Mild & Creamy ontbijtje op Instagram met de hashtags #alpronista #mymildandcreamy en #fannetiek. Zo kan ik meespieken en beslissen wie de luxe ontbijtset wint.
Meer inspiratie opdoen? Kijk dan even hier.
Deze winactie loopt tot 12 juni 2016 (kijk hier voor de actievoorwaarden).











Volgens mij gaat het cake-recept nòg beter zijn met de alpro yoghurt natuur met amandelen en dan nog wat extra amandel flavor drops van body en fit. Krijg je volgens mij iets frangipane-achtigs. Dat was natuurlijk niet je uitdaging maar ik denk wel dat het zalig moet smaken. Ik ga het jammer genoeg niet uitproberen met 78g carbs per dag maar als jij het niet rap doet, doe ik het na het cutten ;)