Koken met Fannetiek: protein banana vanilla cake
Mocht je het kijken naar mijn daily vlogs zat zijn, wat ik me ámper kan voorstellen, dan heb ik hier een receptje voor je die je heel simpel en snel kunt maken.
Protein Banana Vanilla Cake
Nu, vandaag, volgende week, maar ook met de feeestdagen doet deze protein banana vanilla cake (inclusief skinny chocolate sauce!) het gewoon heel erg goed.
En oma heeft heus niet door dat het een met protein packed healthy hapje is, in plaats van moddervette roombotercake.
Wat heb je nodig voor de protein bananacake:
70 g whey bananensmaak
200 g kikkererwten
170 g banaan
125 g tarwebloem (mag ook speltmeel zijn)
100 ml kokosrijstmelk (Alpro)
7 eiwitten (of ca 245 ml liquid eggwhites)
Vanille extract
Koek en speculaas kruiden
Zoetstof naar smaak
Bakpoeder (16 gr)
PAM spray / non fat cookingspray
Een blender
Hoe maak je de protein bananacake:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Gooi álles in de blender. En blend. Ja echt, zo simpel is het. Proef even of het beslag zoet genoeg naar smaak is en giet het beslag dan in een ovenschaal (ingesprayd met cookingspray). Na 25 minuten in de oven is de cake klaar en kun je deze laten afkoelen op een rooster (zie vlog).
Frosting
De frosting / skinny saus maak je met 30 g chocolade whey poeder en 30 g pure cacao, wat je steeds aanlengt met koud water tot het een kleverige structuur heeft, en dun genoeg is om over je cake te gieten. Ook dit kun je eventueel zoeten met zoetstof naar keuze.
Macro’s
De hele cake bevat circa 1090 kcals (ex frosting), waarvan 120 g eiwit, 10 g vet en 127 g carbs. Wij verdeelden de cake in 15 stukjes, wat inhoudt dat 1 stukje zo’n 72 kcals bevat. Maak een torentje van vier stukjes en je komt op 300 kcals uit waarvan 32 g eiwit.
De gehele frosting (30 g whey, 30 g cacao) bevat zo’n 216 kcal, waarvan 33 g eiwit, 7 g vet en amper 6 g carbs. Een één persoonsportie van 15 g whey en 15 g cacao bevat dan dus zo’n 108 kcal. en 15 g eiwit.
Als je een ingrediënt wil vervangen dan kan dat natuurlijk, ik weet echter niet hoe dit voor deze protein banana vanilla cake gaat uitpakken. Het enige dat ik weet is dat ‘ie zonder banaan (en net wat meer meel) niet heul lekker wordt, trust me.
Joe!
Deze lijkt me heerlijk!! Is het ook mogelijk om (een deel van) het tarwebloem te vervangen, bijvoorbeeld door extra whey of iets anders koolhydraatarms, zoals de happy flavours poeder van de Body en Fit?
Dankjewel!
Jawel Helen, dat denk ik wel,echter zou ik dan ook wat minder kikkererwten doen of net wat minder eiwit anders wordt het beslag te nat. Happy flavours zou ik niet doen (dan wordt de smaak te veel veranderd).
Dankjewel voor je reactie, ik ga het uitproberen!
Yes! Hoor graag of het is gelukt en wat je precies hebt veranderd! :) Enjoy alvast!
Misschien een superstomme vraag. Maar wat voor kikkererwten gebruik jij? Die uit pot of gedroogde?
Helemaal geen stomme vraag hoor Iris! Maar ik gebruik gewoon de kikkererwten uit een potje :)