Koken met Fannetiek: Wolkenbrood

Herinner je je dit recept? Kleine No Carb Cloud Broodjes. Niet zelf bedacht hoor, maar ik kwam ze tegen on zhe Gram en alles on zhe Gram is waar óf een hype. En dus ik believe ‘m.

Ja leuk, dacht hairangle Kim, van die kleine broodjes die je binnen drie seconden hebt weg gekauwd. Dat kan beter. En dus out of nowhere een appje in onze Hair & Bodybuilding Whatsappgroep (I kid you not, die bestaat, redelijk exclusief), wat dan ongeveer zo gaat:

Kim: ‘OMG’
Ik: ‘Who died?
Kim: [foto van rijzend wolkenbrood in oven, niet goed zichtbaar, toen nog onbekend voedsel’
Ik: ‘The fúck is dat.’
Kim: ‘Cloudbread. Maar dan groot. T’is een beetje gaan rijzen’
Ik: ‘Zou je denken *insert cryfromlaughtersmiley*
[ stilte]
Kim: [foto van brood nu het af is]
Ik: ‘OMG’
Kim: ‘I know right. Who’s your hero now.’
Ik: ‘Hoe is de smaak?’
Kim: ‘Fucking awesome. En maar drie ingrediënten’.
Ik: ‘My precious *hartjesogen*
Kim: ‘Wil je het recept’?
Ik: ‘Is curlen in het squatrek verboden?’

Uhm ja. Ja graag Kim.
En uiteraard delen wij het recept hier. Met jou.

Wat heb je nodig voor een heel Wolkenbrood:
6 hele eieren
60 gram Whey Isolaat (wij gebruiken deze *, maar ieder wheypoeder is in principe geschikt (behalve caseïne).
snufje zout
kruiden naar smaak (wist je dat Body&FitShop die nu ook gewoon heeft?)
Cookingspray

Groot cakeblik
2 grote kommen
Handmixer
Spatel

* iedere smaak Whey kan, maar vanille of Cookies&Cream is aan te raden. Liever een zoeter brood? Dan meer zoetstof en minder kruiden. Zo simpel eigenlijk he.

Hoe maak je een heel Wolkenbrood:
Verwarm de oven voor op zo’n 180 graden. Zet het liedje ‘Wolken‘ aan van Flinke Namen.
Breek de eitjes, scheid het eiwit van het eigeel en zet de de dooiers even apart.
Zorg ervoor dat de kom waar je de eiwitten in giet geheel vetvrij is, en zorg ervoor dat er zero eigeel bij het eiwit komt.

Dan op zhe turbostand de eiwitten mixen tot ze een beetje de dikte en ‘het uiterlijk’ van slagroom krijgen. Flink opkloppen dus.

Klaar? Mooi. Mix nu in een andere kom het eigeel met het eiwitpoeder (niet te lang wachten, we need dem eiwitten luchtig) en spatel dan voorzichtig het opgeklopte eiwit door het ei-proteïne mengel. Snuffie zout erbij, kruiden naar smaak en voorzíchtig spatelen tot het een mengsel is.

Spray het cakeblik in met cookingspray en zet het Wolkenbrood zo’n 45 minuten in de oven. Done, af laten koelen en eatings.

Thanks a million Kimmie. Mi Vida.

Het hele Wolkenbrood bevat zo’n 8 porties (8 plakken). Eén plak bevat dan 89 kcal waarvan 4,5 g vet, 0,2 g carbs(!) en 12 g eiwit. Snap je.

Share it: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on TumblrPin on PinterestEmail this to someone