Koken met Fannetiek: No Carb Cloud Bread

Koken met Fannetiek: No Carb Cloud Bread

Joe later. Carbloos brood? I mean. Is this real? Ja dus. Het bestaat. En ik ben mega late to the party, maar ik ben zelf ook carbloos, en traag van begrip. Dit brood gelukkig ook. Carbloos dan.

Nee maar serieus. Dit is het simpelste en tofste recept wat je vandaag gaat zien, áls je het niet al voorbij hebt zien komen online. Waar ooit bananenbrood trending topic was, schijnt No Carb Cloud Bread dé nieuwste rage en hashtag te zijn. En uiteraard heb ik het ook geprobeerd.

No Carb Cloud Bread (cloud, want erg luchtig, no carb, want nagenoeg geen carbs en bread, want, nou ja, iets anders kon ik er ook niet van maken) is gluten- en suikervrij en bevat veel eiwit. En, je hebt maar 3 ingredienten nodig voor de basis.

Wat heb je nodig voor 12 No Carb Cloud Bread (s):
3 eieren
3 el Huttekase (circa 50 g)
snuffie bakpoeder

(bakpapier en cookingspray)

Dassit! Optioneel en al naar gelang je van zoet of hartig houdt kun je honing, zoetstof, of kruiden en kaas gebruiken.

Hoe maak je 12 No Carb Cloud Bread (s):
Easy breezy covergirl bread. Verwarm de oven voor op zo’n 150 graden. Scheid het eigeel van de eiwitten en zet deze apart. Zorg dat er geen eigeel meer in de eiwitten zit, en zorg ervoor dat de kom waar je de eiwitten in giet volledig vetvrij is. Klop het eiwit samen met het bakpoeder goed op. Liefst met een keukenmachine of met de hand als je zin en tijd hebt, maar het eiwit moet volledig stijf zijn (een garde zou een punt moeten maken in het beslag en die moet dan blijven staan, zoiets).

In een andere kom meng je het eigeel met de huttekase en de ingrediënten naar keuze tot een glad beslag. Dit spatel je (voorzichtig!) door het opgeklopte eiwit. Wacht hier niet te lang mee want anders zakt het eiwit in en verliest het z’n fluffyness.

Spray dan een bakblik bekleed met bakpapier licht in met cookingspray en schep 12 rondjes (niet te dicht op elkaar) op de plaat en besprenkel eventueel met kaas (?), rozemarijn of kruiden (of kaneel wat jij wil) naar keuze en zet zo’n 17-20 minuten in de oven. Zet aan het eind heel even de grill er op (blijf hierbij staan want burn), oven uit, No Carb Cloud Bread laten afkoelen en eetsmakelijk :)

Pro-Tip: een minuutje in de broodrooster

Bewaar-tip: in een afgesloten bakje kun je het No Carb Cloud Bread zo’n 3 dagen bewaren.

#thankmelater

De hele batch (12 broodjes) bevatten circa 320 kcal, waarvan 22 g vet, 29 g eiwit en 2 g carbs (dit is ex toevoegingen). Een snelle rekensom maakt dat 1 broodje dus circa 26 kcal bevat, nog geen 2 g vet, 2,5 g eiwit en verwaarloosbare carbs.

stiff-egg-whites

CARB-Free-Cloud-Bread-only-4-Ingredients1