
Koken met Fannetiek: No Carb Cloud Bread
Joe later. Carbloos brood? I mean. Is this real? Ja dus. Het bestaat. En ik ben mega late to the party, maar ik ben zelf ook carbloos, en traag van begrip. Dit brood gelukkig ook. Carbloos dan.
Nee maar serieus. Dit is het simpelste en tofste recept wat je vandaag gaat zien, áls je het niet al voorbij hebt zien komen online. Waar ooit bananenbrood trending topic was, schijnt No Carb Cloud Bread dé nieuwste rage en hashtag te zijn. En uiteraard heb ik het ook geprobeerd.
No Carb Cloud Bread (cloud, want erg luchtig, no carb, want nagenoeg geen carbs en bread, want, nou ja, iets anders kon ik er ook niet van maken) is gluten- en suikervrij en bevat veel eiwit. En, je hebt maar 3 ingredienten nodig voor de basis.
Wat heb je nodig voor 12 No Carb Cloud Bread (s):
3 eieren
3 el Huttekase (circa 50 g)
snuffie bakpoeder
(bakpapier en cookingspray)
Dassit! Optioneel en al naar gelang je van zoet of hartig houdt kun je honing, zoetstof, of kruiden en kaas gebruiken.
Hoe maak je 12 No Carb Cloud Bread (s):
Easy breezy covergirl bread. Verwarm de oven voor op zo’n 150 graden. Scheid het eigeel van de eiwitten en zet deze apart. Zorg dat er geen eigeel meer in de eiwitten zit, en zorg ervoor dat de kom waar je de eiwitten in giet volledig vetvrij is. Klop het eiwit samen met het bakpoeder goed op. Liefst met een keukenmachine of met de hand als je zin en tijd hebt, maar het eiwit moet volledig stijf zijn (een garde zou een punt moeten maken in het beslag en die moet dan blijven staan, zoiets).
In een andere kom meng je het eigeel met de huttekase en de ingrediënten naar keuze tot een glad beslag. Dit spatel je (voorzichtig!) door het opgeklopte eiwit. Wacht hier niet te lang mee want anders zakt het eiwit in en verliest het z’n fluffyness.
Spray dan een bakblik bekleed met bakpapier licht in met cookingspray en schep 12 rondjes (niet te dicht op elkaar) op de plaat en besprenkel eventueel met kaas (?), rozemarijn of kruiden (of kaneel wat jij wil) naar keuze en zet zo’n 17-20 minuten in de oven. Zet aan het eind heel even de grill er op (blijf hierbij staan want burn), oven uit, No Carb Cloud Bread laten afkoelen en eetsmakelijk :)
Pro-Tip: een minuutje in de broodrooster
Bewaar-tip: in een afgesloten bakje kun je het No Carb Cloud Bread zo’n 3 dagen bewaren.
#thankmelater
De hele batch (12 broodjes) bevatten circa 320 kcal, waarvan 22 g vet, 29 g eiwit en 2 g carbs (dit is ex toevoegingen). Een snelle rekensom maakt dat 1 broodje dus circa 26 kcal bevat, nog geen 2 g vet, 2,5 g eiwit en verwaarloosbare carbs.
Meteen uit bed gesprongen! Ze staan nu in de oven. Ik heb blijkbaar ook onder een steen gewoond want dit had ik nog niet eerder gezien :) ben benieuwd! Er zitten speculaaskruiden door; kaneel was op. Ruikt nu al naar pepernoten.
En en en , hoe waren ze? Slim idee met speculaaskruiden!
Rook zo lekker!!! Smaakte ook goed; dit weekend een hartige versie maken!!
Oeh dit ga ik echt proberen!!
Whoohooo! Geprobeerd met wat zou en peper en ze zijn lekker hoor! Belegd met wat parmaham en rucola. Oh ja…3 dagen bewaren? vandaag tijdens de lunch waren ze alle 12 op :-D. Ik ga verschillende variaties proberen; wellicht met knoflookpoeder en wat gedoogde kruiden als vervanging voor een pitabroodje.
Ja volgens mij kun je eindeloos variëren met deze ‘broodjes’ :) Enjoy!
Ah echt super lekker! Met kaneel en zoetstof, en even een nachtje onder een theedoek laten afkoelen zodat ze wat steviger zijn. En dan nu heerlijk opeten met yoghurt en frambozen. Door gluten-/lactose intolerantie al een tijd geen fluffy broodjes meer kunnen eten maar dit komt gruwelijk dicht in de buurt… My weekend = made
Ik ben ze nu aan het bakken, kan niet wachten tot ze klaar zijn!
Yehhhhhh ze staan in de oven….en ruiken al heerlijk, heb er zonnebloem en pompoenpitten ingedaan en chia zaad bovenop mmmm…..
OMG. Wat een plan. Hoe zorg je ervoor dat de brokje uit de Hüttenkäse gaan?
Mixen met een staafmixer :)
Ik krijg het niet allemaal op mijn bakblik. Kun je het ook in 2 etappes maken? Of zit er dan te lang tijd tussen? :-)
Dan ben ik inderdaad bang dat de tweede batch instort Kim! Of de helft van het beslag eerst maken, daarna de andere helft :)
Ik heb ze net gemaakt. Wow! Ik deed er een kwart flavor pot garlic, lookpoeder, basilicum en oregano in en alakazam! Lookbroodjes
Blijven ze bij jullie wel hard? Ik had net een soort omeletjes. Maakt de smaak minder trouwens!
Heerlijk ook hier de variatie erin gegooid, van zoet tot kruidig. Kan niet wachten tot ik ze proeven kan! Waar m’n darmen op brood reageren en de crackers m’n neus uitkomen zijn deze buns dé oplossing. Thanks 4 sharing Anne!
Bij leek het ook meer op een omelet. Smaakt ook prima. Maar hoop volgende keer het als broodjes eruit te laten zien
Heel lekker! Wat er van het beslag over is, heb ik een omelet van gebakken in de koekenpan, ook zalig.
Behalve het bakpoeder zijn het de oude Atkins broodjes die hij al in zijn eerste boek beschreef.
En ja ze zijn lekker. Mag je bij zijn dieet op een gegeven moment kaas dan roomboter met kaas erop. Één groot feest.
Heel veel plezier met het bakken en het eten