Koken met Fannetiek: Kwark-muffins

Koken met Fannetiek: Kwark-muffins

Even gauw wat tussendoor snacken is er voor mij niet echt meer bij. Nadenken over eventuele snacks die ik dan wél kan eten is leuk, en soms komt er ineens iets awesomes uit. Nu kennen jullie dit receptje al (kwarkbrood!), ik heb het alleen iets getweakt en BAM: het resultaat is top. Wellicht zag je het al op Facebook voorbij komen en heb je ze al láng gemaakt. Maar voor de zekerheid komen ze hier nog een keer: kwark-muffins. Want waarom ook niet.

Wat heb je nodig voor zes kwark-muffins:

In ieder geval géén banaan, want die had ik dus niet in huis. In het originele recept zit een banaan, maar nu blijkt dat zonder ook hartstikke lekker is.

– 200 g magere kwark
– 200 g speltmeel (al denk ik dat je ieder meel kunt gebruiken – try it out!)
– snufje zout
– kaneel (naar eigen inzicht :))
– snufje bakpoeder
PAM Spray
– handje (bevroren) (bos)vruchten
– Muffintin / kleine ovenbestendige bakjes

Hoe maak je de kwark-muffins:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de kwark, het meel, het zout, de kaneel en het bakpoeder goed door elkaar en gooi als laatste een volle hand bevroren (bos)vruchten door het beslag. Het beslag blijft een beetje sticky. Spray de muffinbakjes in met wat PAM en vul ze met het beslag. Ze mogen dit keer best vol, ik vind het wel leuk staan als ze er helemaal overheen rijzen. Dan gaan ze zo’n 45 minuten in de oven et voilá: uw banaanloze kwark-muffins zijn helemaal hartstikke af. Hashtag cleanfood!

1 muffin (ca 80 g) bevat 127 kcal, 22 g koolhydraten, 8 g eiwit en nog geen gram vet).