Ontbijten met Fannetiek

Deze keer aan de ontbijttafel: Fannetiek! Want waarom niet meteen een nieuwe rubriek? Leuk omdat het rijmt, maar ook omdat het ontbijt ‘de belangrijkste maaltijd van de dag is’. Right, dat weten we nu wel. Maar hoe houd je je ontbijt een beetje spannend? Door te variëren! Dus gooi die bruine boterhammen met kaas aan de kant en check onderstaand recept. Gevonden via ‘healthy_jessica’ op Instagram. Tip: Mocht je ooit inspiratieloos door de supermarkt lopen, neem dan voor je naar de winkel gaat eens een kijkje in de wondere wereld van foodpictures op Instagram. Want wow. En kwijl. Maar dat terzijde.

Dit ontbijt lijkt overigens erg op mijn fameuze eggmuffin (kijk hier voor dat recept), al vind ik dit nóg een beetje lekkerder. Net een cakeje. Maar dan gezond.

Wat heb je nodig:

Geen blender dit keer! :)
50 g havermout
2 eiwitten
1 scheut ongezoete amandelmelk
1 el vanille whey poeder
snufje bakpoeder
1 banaan
paar pecannoten

Hoe maak je het:

Simpel! Mix de havermout, de eiwitten, de melk, de whey en het bakpoeder goed door elkaar in een kom. Zet deze 1,5 tot 2 minuten in de magnetron. Snijd ondertussen de banaan in plakjes. PING! Cakeje is klaar! Leg de plakjes banaan bovenop, en strooi de pecannoten erbij. Voila :)

Enjoy!

Share it: Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Share on TumblrPin on PinterestEmail this to someone