
Easy breezy breakfast
Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Dat heb je vast al tig keer gehoord (en het is ook zo), maar in de trant van ain’t nobody got time for that, hier een supersnel, simpel, voedzaam en clean receptje om je dag goed te beginnen. Ik noem het de Egg Muffin. Mocht je een leukere naam weten, hoor ik het graag ;-)
Nodig (voor 1 persoon)
- 1 eiwit (mag ook een heel ei zijn)
- 3 el havermout
- 1 kleine banaan
Bereiding:
- Prak de banaan in een normale kom of mok;
- Voeg het eiwit en de havermout toe;
- Klop alles tot een glad beslag. (naar smaak zou je eventueel wat rauwe cacao er doorheen kunnen roeren, net wat je lekker vindt)
- Zet 1,5 tot 2 minuten in de magnetron (op circa 900 watt). Neem de beker uit de magnetron, draai om op een bord en tadaa: daar is je Egg Muffin.
Een paar schepjes magere kwark erbij en eventueel wat Stevia of Ahorn Syrup als je een zoetekauw bent. Ik eet de ‘muffin’ zelf liever met handje bessen of ander fruit.
Enjoy!
Deze mugcake bevat circa 270 kcal, waarvan zo’n 50 g carbs, 8,5 g eiwit en 3 g vet. Wil je een variant met minder carbs? Check dan deze mugcake!
Hii,
Ziet er super lekker uit, wat zijn hier de voedingswaarde van?
Groetjes,
Claartje
Ik heb het bericht aangepast Claartje!
Hey,
Ik ben ook wel benieuwd naar de voedingswaarden.
Alvast bedankt!
Groetjes,
Glenn
Is aangepast Glenn!
Hi Anne,
Als je de liquid eggwhite van Body&fit gebruikt, hoeveel zou je hiervan moeten gebruiken ?
Groetjes,
Lillian
Ik reken meestal 30 g eiwit per ei!
Kun je hier ook nog een halve scoop whey perfection aan toevoegen? En is een kleine/halve banaan (50 gram) voldoende?
Zeker Kimberley!