Vivaaaa Las Vegas

Vivaaaa Las Vegas


Iets met een bucketlist. Iets met mijn op-een-na-meest-favoriete-plek ter wereld. Iets met goals af.
En iets met FCK YES.

Het was even wat georganiseer en geplan, maar ik mag en kan het nu eindelijk zeggen: ik ga naar de Mr. Olympia in Las Vegas! Amen to the gods of the gains. En amen to my dear sponsor Body&FitShop for helping me put my dreams to reality (and I want to thank my mom, my family, God etc.) want hóe vet is dit!

Mr. Olympia
De Mr. (en Ms.!) Olympia is een prestigieuze jaarlijkse bodybuildingwedstrijd georganiseerd door de International Federation of BodyBuilders (IFBB).

De wedstrijd werd voor het eerst gehouden in 1965 in de Brooklyn Academy of Music in New York en is uitgegroeid tot het grootste bodybuild-evenement ter wereld.
Sinds 1980 wordt gelijktijdig ook een wedstrijd voor vrouwen gehouden, die strijden om de titel Ms. Olympia. In hetzelfde weekend, het zogenaamde Olympia Weekend, wordt door zhe ladies gestreden om drie andere titels: Fitness Olympia, Figure Olympia en de Bikini Olympia.

OLYMPIA

Bucketlist
Het grootste bodybuild-event ter wereld, waar de grootste (letterlijk) atleten ter aarde strijden om de titel van Mr. of Ms. Olympia. Oh man. What can I say? Ik ben thrilled.

Ik weet nog dat ik een aantal jaar geleden – midden in de nacht – besloot om deze blog (of dit?) te beginnen. Ik keek naar de livestream van de Olympia en had niet lang daarvoor bedacht zelf mee te doen aan een wedstrijd. En dan one day zélf in Vegas te staan. In eerste instantie was ik zo naïef om te denken dat ik óp het podium zou kunnen komen, maar inmiddels weet ik beter en is het een hele bewuste keuze om náast het podium te staan. Zo kan ik het hele event verslaan, bloggen, vloggen, de atleten interviewen, mijn ogen uitkijken en jou op de hoogte te houden van alle tanning, gain-pracht en fitness-praal.

Meet the Atletes
Overigens ga ik niet alleen. Deze droom wordt niet alleen mede mogelijk gemaakt door mijn grote mond en de Body&FitShop, maar ook mijn lieve partners van FITsociety hebben hier een groot aandeel in. Zonder dat we het van elkaar wisten hadden we deze trip al héél lang op onze wishlist staan. Na een meeting met de BoZ waarin ik dit idee opperde, is het balletje snel(ler) gaan rollen, en vorige week hebben we de tickets en hotels geboekt. Kenneth Nwosu van FITsociety – mijn collega van de redactie – gaat met me mee als fotograaf, cameraman, verslaggever en lopende bodybuild-encyclopedie. Ik denk altijd dat ík veel weet van de sport, maar deze man weet écht alles. Handig als ik dichtklap met Nicole Wilkins, Phil Heath of Ashley Kaltwasser voor m’n neus. Of wat dacht je van Kevin Levrone, die dit jaar weer mee doet. OMG.

Dat is Kenneth.

Dat is Kenneth.

Las Vegas
Las Vegas heeft een bijzonder plekje in mijn hart sinds ik er vijf jaar geleden ben geweest met een goeie vriendin en dat maakt deze trip voor mij extra bijzonder. De City of Sin, What happens in Vegas stays in Vegas, Vegas baby. I fckng love it daar. Dus believe me when I say dat ook daar genoeg beeldmateriaal wordt geschoten en je half september wordt overspoeld met Vegas foto’s, verhalen en hopelijk alle atleten langs ziet komen.
Wij gaan er voor zorgen dat je alle ins en outs als eerste ziet en hoort, zodat jij ‘s nachts lekker kunt slapen en niet wakker hoeft te blijven voor de livestream. I’ll be your livestream.

Wie gaat er naar huis met de titel mr. Olympia 2016? Haalt Nicole haar vijfde overwinning met haar #striveforfive? Hoe gaan onze Nederlandse atleten het doen, Roelly, Wiliam? En hoe is de sfeer bij zo’n intens grote en belangrijke wedstrijd? Wie treffen we op de expo? Zou BuffBunny er zijn? Of Jen Selter? Tavi?

We gaan het zien. Ik tel ondertussen af.

Vivaaaaaaaa Las Vegas!

2016-07-16 09.10.21

Ps. Is Las Vegas je nu een beetje te ver maar wil je wel een soortgelijk event bijwonen? In oktober van dit jaar volgt de Mr. Olympia Europe in Dortmund, Duitsland. Meer info daarover vind je hier. En mij waarschijnlijk ook.