Hoe is het nu met...

Hoe is het nu met…

Nou, met mij. Heee-hooi! Die vraag werd me laatst gesteld op Instagram en ik geef daar graag antwoord op. Ik zat een beetje door mijn blogposts te bladeren en naast het feit dat het wat rustiger is qua schrijven op het moment, realiseerde ik me dat ik inderdaad weinig vertel over wat ik nu eigenlijk allemaal doe, hoe het gaat en wat momenteel speelt in mijn leven.

Een tikkeltje narcistisch als we tegenwoordig allemaal zijn met vlogs, plogs en blogs, merk ik dat ik juist minder vertel. Niet omdat ik meselfie niet awesome vind, maar soms heb ik het idee dat het allemaal wel een beetje gezegd is. Een beetje een ‘ja-haaaa’-gevoel. We weten nu wel dat we calorien moeten tellen, dat krachttraining by far beter (en leuker) is voor het figuur van je dromen en dat bananenbrood echt heel simpel en lekker is. Ja-haaa. We know. En vloggen? Wie weet, maar dan moet ik eerst leren hoe die bewerkingsprogramma’s werken en believe me, dat duurt eeuwen. Wat dan wellicht de aaibaarheid van mij en mijn vlogs zal verhogen.

Maar goed, dat betekent niet dat ik niet kan vertellen wat mij nu bezig houdt. Het lijkt me beter dat ik me daar op ga focussen en jou hier op Fannetiek.nl meer op de hoogte ga houden van de perks of being a fitness atlete.

Een fitness atlete in off-season, want dat is wat ik al meer dan een half jaar ben en ik ben er – heel eerlijk – ook wel klaar mee. Ik heb het best heel lang moeite gehad met het aankomen en met het ‘groter worden’. En tuurlijk, dat is de bedoeling, en als ik een 2.0 versie van mezelf wil neerzetten komend wedstrijdseizoen dan móet ik groeien, maar ik had niet verwacht dat het zo’n impact zou hebben op, nou ja, op alles. Iemand (man) vroeg laatst aan me ‘of ik niet bang was om intimiderend over te komen op mannen’. Ik moest daar erg om lachen (nee tuurlijk niet) en vroeg hem of ik hem intimideerde misschien. Hij was niet zo snel onder de indruk zei ‘ie. Einde gesprek. Ok.

Tell m Ronda

Tell m Ronda

Maar think about it. We kunnen met z’n allen wel heel hard roepen dat we het zo enorm toejuichen vrouwen met spieren, maar society doesn’t really care. En met society bedoel ik vooral de (online) haters. Ik ben heel blij dat ik een boegbeeld mag zijn van ‘een awesome vrouw met bovengemiddelde spiermassa’, maar ik vind het soms ook hartstikke lastig. Ik heb daar de laatste tijd veel over nagedacht en besef me iedere dag weer dat het me steeds minder doet. Ik ben namelijk hartstikke trots op mezelf, op wie ik ben, op wat ik doe en iedereen die ik daarmee inspireer en motiveer. Sterker nog, ik zou nog steeds doen wat ik doe – ook als niemand zou kijken. Stel, er is geen social media en we posten geen foto’s van onze groeiende konten op Instagram, zou jij dan nog doen wat je doet? Ik dus wel. En de drive die ik iedere dag weer heb om te trainen, om zwaarder te squatten, om nog meer te deadliften en vooral nog meer te eten is 110% aanwezig.

Maar goed. Social media is er wél en dat is maar goed ook, want het is ook een deel van mijn leven (lees: en inkomen). En ik vind het mega leuk om te zien hoe er allerlei fitcommunities online ontstaan. Van de Kayla-strijders en de FitGirlCode-strijders tot de FitDutchie-strijders en de PersonalBodyPlan-strijders. En uiteraard ikzelf en mijn mede figure girls, die gewoon strijders an sich zijn. Mede dankzij TeamDroog uiteraard.

Afijn. Lang verhaal, maar dat is dus wat mij bezig houdt. Wat nog meer: mijn aankomende prep!

Want hells yes ik ga een 2.0, wat zeg ik, 3.0 versie van mezelf neerzetten komend voorjaar. Ik train momenteel voor de Open Rotterdamse, een B-wedstrijd die in maart 2016 plaatsvindt. Twee weken voor de OR is er de JBC, een C-wedstrijd, maar wel een hele mooie wedstrijd, dus wellicht dat ik daar ook aan mee doe. Bottomline is dat ik dus in maart shredded to the bone wil zijn. En daar gaan we op tijd mee beginnen. Half augustus nog een korte ‘bulk’ (hoi benen en bil -check yo Instagram :P) en dan eind september begint officieel mijn prep.

Vanaf dan kun je ook weer meelezen hoe het me afgaat zonder Oreo’s of pizza, welke kleur mijn bikini gaat worden, hoe hoog mijn podiumschoenen zijn en hoe erg ik cardio haat.

Samengevat: Het gaat goed met me. Heel goed zelfs. Ik kijk erg uit naar het komende half jaar en beloof plechtig dat ik jullie beter op de hoogte zal houden. Naast alle andere onzin die ik graag verkondig, online en offline :)

Enjoy your weekend strijders!