Bakken met Beukers part deux
Na al die woorden van afgelopen dagen leek het me leuk een wat luchtiger recept tussendoor te plaatsen. Het is tenslotte weekend en dan willen we bakken.
Eerst even bellen met Beukers. Lotte Beukers. Ja die van die thunder lekkere cannellini chococake die het internet breekt. Ze had nog wel een receptje met cannellini boontjes. Mooooi. Thanks Lotte. Again.
En dus kun jij dit weekend ook Bakken met Beukers. Tag je ons even in je creaties? Vinden we mooi man. #wegotbakingsoda
Wat heb je nodig voor circa zes Meesterlijke Cannellini Pannenkoeken:
125 gr cannellini bonen (direct uit blik)
150 ml ongezoete amandelmelk
50 gr hüttenkäse
25 gr kokosmeel
60 gr eiwit (komt neer op ongeveer 2 eieren)
20 gr whey Cookies & Cream (andere smaak kan ook)
10 gr havermeel/ultra fine oats
3 ml vloeibaar zoetstof
5 gr bakpoeder
1 snufje zout
PAM spray of olie om in te bakken
En zo maak je Meesterlijke Cannellini Pannenkoeken:
Zorg dat je alle ingrediënten verzamelt en doe deze in een blender. Goed mengen tot het mooi egaal is. Het klopt dat dit beslag iets dikker is dan normale pannenkoeken beslag, maar dat komt helemaal goed.
Pak vervolgens een goede pan (waarvan de anti-aanbaklaag nog werkt), smeer deze in met wat olie of cookingspray en giet een deel van het beslag in de pan. Nu pak je een bord en leg je deze op de pan, dit zorgt er namelijk voor dat de pannenkoeken wat meer fluffy worden. Bakken op middelhoog vuur en na een paar minuten omdraaien.
Het staat je vrij om dit recept aan te passen en andere producten/ingrediënten te gebruiken. Echter weet ik niet wat daarvan het resultaat zal zijn en heb ik het ook niet allemaal zelf uitgeprobeerd - aldus Beukers.
En ik al helemaal niet - aldus meselfie.
Macro’s voor het gehele recept, zonder toppings: (ik maakte er 6 pannenkoekjes van): 413 kcal, Vet 9,4 gram, Eiwitten 43,6 gram, Koolhydraten 29,1 gram, Vezels 10,5 gram.
Kbye!
Hoe geniaal. Lekker!!!
Ze zijn zeer goed te doen. Als lunch gemaakt net :P