Koken met Fannetiek: Vegan Waffles
Mega simpel. Mega lekker. En mega vegan.
Shannen heeft weer in de keuken gestaan en maakte dit keer Vegan Waffles.
Mocht je inspiratie zoeken voor jouw Saturday breakfast, dan suggest ik deze units.
Shannen, take it away girl!
Wat heb je nodig voor twee Vegan Waffles:
50 gram havervlokken
50 ml sojamelk
1 banaan
Topping: honing, walnoten, notenboter.
Hoe maak je twee Vegan Waffles:
Verwarm een wafelijzer. Prak de banaan fijn in een kom, giet hier de sojamelk overheen en roer vervolgens de havervlokken door het mengsel.
Vet het wafelijzer in (tip: PAM spray) en giet het mengsel vervolgens in het wafelijzer. Gebruik een spatel om het mengsel volledig uit de kom te krijgen. Wacht tot je wafels goudbruin zijn en serveer eventueel met honing, walnoten en notenboter. Ik haalde twee wafels uit dit mengsel.
Macro’s zonder topping (2 wafels):
Calorieën: 290
Vet: 5 gram
Koolhydraten: 52 gram
Eiwitten: 10 gram





ik hou van simpele recepten en deze klinkt ook lekker. Zelf eet ik ‘s ochtends altijd een havermoutwafel. Ook supersimpel om te maken, Ik heb zo’n rond wafelijzer die ik inspuit met de smart cooking spray. Dan meng ik 40 gram havermout, 20 gram whey (ik heb al vanille, pistache, chocola en banaan geprobeerd en alles smaakt prima) en 80 ml water (roeren met een lepel). Dit 4 minuutjes in het wafelijzer et voilà m’n ontbijt is klaar. Macro’s 229 cal, vet 4 gram, koolhydraten 25 gram en eiwitten 22 gram.
Vers! Honing is overigens niet vegan hehe :p