Koken met Fannetiek: Valentijn Chocolate Proteincake

Koken met Fannetiek: Valentijn Chocolate Proteincake

Ahh yes, Valentijn. De dag van de liefde. En de commercie. Ok, vooral commercie, maar we all gotta eat, dus dit is een mega fijn recept voor je lover, voor je heimelijke liefde of gewoon he-le-maal voor jezelf.

Wat heb je nodig voor de Valentijn Chocolate Proteincake:

35 g whey chocoladesmaak
35 g pure cacao (bijv. van Blooker)
125 g tarwebloem (mag ook speltmeel zijn)
100 ml (kokos) rijstmelk (Alpro)
5 eiwitten (of ca 245 ml liquid eggwhites)
optioneel: zoetstof naar smaak

Vanille extract
Koek en speculaas kruiden
Zoetstof naar smaak
2 tl bakpoeder
PAM spray / non fat cookingspray

Een blender

Hoe maak je de Valentijn Chocolate Proteincake:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Gooi álles in de blender. En blend. Ja echt, zo simpel is het. Proef even of het beslag zoet genoeg naar smaak is en giet het beslag dan in een ovenschaal (ingesprayd met cookingspray). Na pak ‘m beet 25 minuten in de oven is de cake klaar en kun je deze laten afkoelen op een rooster.

Frosting

De frosting / skinny saus maak je met 30 g vanille whey poeder en 30 g Philadelphia light, wat je iets aanlengt met koud water tot het een stroperige structuur heeft, en dun genoeg is om over je cake te gieten. Ook dit kun je eventueel zoeten met zoetstof naar keuze.

Macro’s

De hele cake bevat circa 700 kcals (ex frosting), waarvan 69 g eiwit, 11 g vet en 91 g carbs. Wij verdeelden de cake in 9 stukjes, wat inhoudt dat 1 stukje zo’n 77 kcals bevat. Maak een torentje van drie stukjes en je komt op 233 kcals uit waarvan 23 g eiwit.

Als je een ingrediënt wil vervangen dan kan dat natuurlijk, ik weet echter niet hoe dit voor deze Valentijn Chocolate Proteincake gaat uitpakken. Try it out, en let me know!

Happy Valentine lieve tijgahs!