Bikinistress

Bikinistress

Met de lente (en zomer) in aantocht ben je misschien al een klein beetje zenuwachtig aan het worden om jouw bikinilichaam en bijbehorende bikini. Want wordt het een groene, of paarse, of zwarte, met stippels of streepjes, en wordt het wel een bikini? Of toch een badpak? Of zo’n raar ding wat op een badpak lijkt maar door gebrek aan stof op bepaalde plaatsen dus eigenlijk een bikini is (afschuwelijk) (sorry). En durf je over een paar maanden wel in bikini? Of heb je al meerdere keren bedacht dat je nu echt moet stoppen met die roze koek bij de koffie. Elke avond. Twee stuks. En daarna nog een.

Geloof me, ik heb die bikinistress nu al (ook om die roze koek, maar minder). En dan niet om welke bikini ik van de zomer aan moet naar het strand, en ook niet of ik wel in bikini durf. Daar kom ik wel uit. Maar ik heb bikinistress om welke showbikini ik begin december aan moet. En dan vooral om hoe klein deze is, welke kleur mij het beste staat, of mijn borsten er niet uitvallen en of de connector niet breekt op het podium. Ik maak me druk om welke schoenen ik moet kopen. En waar. En of ik er niet afdonder. Of ik mijn tanden moet laten bleken, hoe een tanningspray op mijn huid er uit ziet (vies bruin denk ik zo), hoe ik mijn haar moet dragen, wíe mijn haar gaat doen. En m’n make-up. En nagels. En, en, nou om dat dus allemaal.

Gelukkig heb ik een paar dingen al wel geregeld. Zo heb ik vast het hotel geboekt waar ik 5 tot en met 8 december verblijf (in Veldhoven). De wedstrijd vindt namelijk plaats in de congreszalen van datzelfde hotel, dus een kamer leek me wel zo makkelijk. Verder heb ik ook de bodytanning voor beide dagen besteld bij BodyTan. Zij zijn gespecialiseerd in wedstrijdtanning en sprayen je lichaam een paar tintjes donkerder dan een gewone spraytan (yup, dat is nodig op zo’n podium: je wil opvallen door een afgetraind lichaam, niet door lichtgevende melkflessen).

Verder heb ik een website (uit Amerika) gevonden waar ze superrrrrr mooie bikini’s hebben. In de VS zijn ze veel meer bezig met dit soort wedstrijden en kijkt niemand raar op als je zegt dat je traint voor een fitnesswedstrijd. Ik ben alleen bang dat als ik daar een bikini bestel, ik deze hier moet laten vermaken. In aanloop naar de wedstrijd verlies je een hoop gewicht en dan wil je dat je bikini – die je bij wijze van nu al aanschaft – nog steeds zo mooi zit. Maar goed, er zijn vast wel handige kleermaaksters die een bikini voor mij willen verstellen. Hieronder een voorbeeld van het soort bikini dat ik zoek (en mijn voorkeursconnector (=bandje wat broekje verbindt)). Dit is overigens ook een voorbeeld van het lichaam dat ik zoek.

Miss Melo. Weer eens wat anders dan een bikini van de H&M.

Miss Melo. Weer eens wat anders dan een bikini van de H&M.

Dan de schoenen. O yeah schoenen kopen. Het liefst koop ik elke dag een paar nieuwe schoenen. Maar poseerschoenen heb ik nog nooit hoeven kopen. Gelukkig maar, want mennnn wat zijn er een hoop lelijke exemplaren te vinden. De bandjes over de schoenen (als ook de hak) is vaak doorzichtig. Dit mag dan misschien optisch een paar centimeter aan je been toevoegen, maar mooier wordt het er niet van. Ook mogen de zolen niet dikker zijn dan 0,7 mm, de hakken niet hoger dan 12 cm en moet de schoen IFBB (International Bodybuilding & Fitness Federation – yup, ik ben lid :)) goedgekeurd* zijn. Zie hieronder een voorbeeld. Ahum.

vanity-405En zie hieronder wat wel en niet mag*:

Snap je mijn dilemma?

Snap je mijn dilemma?

Er zit overigens een hele fijne professionele bodybuilderswinkel (als dat woord dus al bestaat) in Den Haag (Body&Fashion). Daar ga ik binnenkort eens een kijkje nemen en vast wat bikini’s passen. Mijn voorkeur gaat nu uit naar groen. Legergroen. -ish. Denk ik. Of blauw. Of toch rood. Hmm.

Zorgen maken om mijn haar, nagels en make-up komt later. De kleur van de bikini en de stress om hoeveel strass steentjes er per vierkante centimeter op moeten zitten ook (stress om strass ha!). Ik ga me nu eerst focussen op het lichaam wat straks in de nog aan te schaffen bikini zit. Deze hele maand ga ik nog wat spiermassa proberen op te bouwen en dan ga ik vanaf april heel geleidelijk mijn vetpercentage omlaag brengen. Let the cut begin!

Hieronder nog wat voorbeelden van eventuele bikini’s. Als je nog een leuke tegenkomt, geef dan even een gil!

Bikini 4

Bikini 3

Bikini 2

bikini 6