Processed with VSCO with f2 preset

Fannetiek de zomer in: 3G

Jezelf een nieuwe lifestyle aanmeten kost tijd. Sterker nog, het kost niet alleen tijd, het kost vaak ook bloed, zweet en yup, tranen.

Iedereen die al even mee leest met Fannetiek de zomer in kan dat beamen. Je huis opruimen kost tijd en zweet, het verwijderen van toxic people en gedachten en kiezen voor jezelf kost misschien een aantal tranen. Het inpakken van jouw koffer kan best een beetje emotioneel zijn. Of misschien kostte het normaal doen, je gedragen of een stapje terug met jouw trainingen je wel moeite.

Hé, dat is ok. Take your time.

3 x G: Gezond, Gelukkig & in Good Shape

Zoals ik afgelopen maandag al zei is de essentie van mijn Fannetiek de zomer in serie jou gelukkig(er), zelfverzekerd(er) en lichamelijk fit(ter) te krijgen. Oftewel, mijn 3 G’s: Gezond, Gelukkig en in Good Shape. Precies voor de zomer echt losbarst. Je bent goed bezig. Echt heus.
Zeg dat eens tegen jezelf. Hardop graag.

Gezond

Een kleine background story. Want mijn Fannetiek de zomer in serie komt niet zomaar uit de lucht vallen. Ik ben niet de alwetende health guru die het allemaal al lang door heeft. Mijn zoektocht naar een gezond en fit lichaam, en vooral een gezonde geest, heeft me jaren gekost.

Eerst wilde ik ‘gewoon wat kilo’s kwijt’ zoals zo veel jonge meiden in hun puberjaren. Die paar kilo’s werden er heel wat meer, en de kilometers op mijn crosstrainer in die tijd zijn ontelbaar.

Daarna wilde ik sterk worden. Heel sterk. En besloot ik mee te gaan doen met fitness-wedstrijden. Ik hielp mijn lijf verder de afgrond in door heel veel te trainen en heel streng te diëten. Ik kwam vijftien kilo aan en viel er twintig af in amper een jaar tijd.
Geloof me, als ik ergens voor ga dan doe ik dat met heel mijn hart. En I did it. Ik haalde mijn doelen.
Of ik gezond was is een ander verhaal en de balans in mijn voeding en training was ver te zoeken toen ik eenmaal het podium afstapte.

Gelukkig

Ik denk met gemengde gevoelens terug aan die tijd. Ik heb mijn doelen gehaald, zeker. Maar ik was niet gelukkig. Niet écht gelukkig. Er is geen dag geweest dat ik onbezorgd heb genoten van een etentje of lunch. Ik voelde me schuldig als ik mijn training niet had gedaan, of niet goed genoeg naar mijn zin had gedaan.

Laatst lag ik voor me uit te staren in bed. Ik had een Netflix marathon gepland, samen met el husband. Een dag he-le-maal niks. Hij moest lachen toen ik zei dat ik ‘voor mijn gevoel toch even iets moest doen’.
Hij wees naar buiten. Het regende. ‘Ga jij maar lekker in het park lopen hoor schat’.
Ik ben weer gaan liggen en heb niks gedaan die dag. En ‘s avonds hebben we patat gehaald. Met dubbele mayo. Dat gevoel van absoluut niets doen, niets hoeven en je er niet schuldig over voelen.
Dat is geluk. Een deel van mijn geluk.

Good shape

Laten we wel wezen, ik train nog steeds zo’n vijf dagen per week. Ik heb mijn hart verloren aan Tabata trainingen (hier lees je een voorbeeld van mijn hiit), sinds kort ook aan kickboksen (zie de nieuwste Fannvlog) en ook doe ik nog steeds aan krachttraining. Minder dan ooit, maar ik wil wel sterke spieren en een sterk lichaam houden om de andere trainingen goed te kunnen blijven uitvoeren. En ik wil in Good shape zijn en blijven.

Hoeveel je moet trainen om in shape te komen las je afgelopen maandag in de nieuwste episode van Fannetiek de zomer in. Wat je wel en niet met je voeding moet doen kon je ook al lezen in de vorige afleveringen van Fannetiek de zomer in.

Mijn punt met deze bijlage is dat ik wil dat je weet dat je niet alleen bent in jouw journey. Op weg naar jouw #summergoal shape.

Mijn punt is ook, dat welk doel je ook hebt, je er volledig voor moet gaan. Dat dit tijd kost, soms pijn en moeite, is niet erg. Maar houd die focus. Zorg dat je alles op alles zet om jouw doel na te streven, dag in dag uit. Blijf eerlijk naar jezelf.
Kies de juiste route, maak goede beslissingen, gedraag je en blijf vooral normaal doen.

Op dit moment kan ik hardop zeggen dat ik gelukkig ben. Happy met wie ik ben, hoe ik er uit zie. Ik word gelukkig van mijn trainingen en ik geniet van mijn rust en voeding.

Wees niet bang om veranderingen in je leven door te voeren. Focus.

I promised you one hell of a ride en ik weet zeker dat je Gelukkig, Gezond en in a very Good shape jouw zomer begint.

 

Ik beloofde je ook een korte recap van overig materiaal wat nog op mijn camera stond. Kijk je mee?

Meer weten over mijn online coaching, wil je een clinic bijwonen of wil je meer weten over mijn supplementen? Stuur dan een email naar info@fannetiek.nl