Cêlavíta's Winter Wonder Aardappelsoep

Cêlavíta’s Winter Wonder Aardappelsoep

Nooit eerder at ik zoveel soep als in de laatste weken geloof ik. Ik hartje soep inmiddels.

Maaltijdsoep is niet alleen makkelijk, snel en geheel naar eigen smaak te bereiden, soep is ook gewoon heel lekker en je kunt zowat alle producten er in doen die je lekker vindt.

Nu kan mijn BFF / buuf toevallig heel goed koken en daar profiteer ik dan weer van. Zij maakt in een handomdraai de lekkerste maaltijdsoepen ever, en dit keer hebben we er een filmpje van gemaakt. Zodat jij thuis deze Cêlavíta’s Winter Wonder Aardappelsoep ook kunt maken. Fijn he? :)

Het filmpje gaat inderdaad lekker snel, daarom heb ik hieronder het hele recept en de ingrediënten voor je uitgeschreven. Ga jij deze Cêlavíta’s Winter Wonder Aardappelsoep maken?

Wat heb je nodig voor Cêlavíta’s Winter Wonder Aardappelsoep

Soep basis:
2 sjalotjes (fijn gesneden)
1 el olijfolie
een halve verse knoflook
klein stukje gember (fijn gesneden)
1 grote el Pataks milde curry paste
2 Maggie blokjes
peper en zout naar smaak

Soep vulling:
500 g voorgegaarde aardappeltjes (Oma’s kruimige aardappelen van Cêlavíta)
1 courgette
1 blikje kikkererwten (uitgelekt 350 g)
250 gram rode linzen
5 wortels (geraspt en gesneden)
300 gram verse spinazie
2 rode chilli pepers schuin gesneden (naar smaak)

Topping:
Vegetarisch? Voeg dan stukjes gekruide tofu toe als de soep eenmaal klaar is.
Liever met vlees? Kan ook! Bereid (runder)rookworst volgens de verpakking en voeg toe aan de soep.

Hoe maak je Cêlavíta’s Winter Wonder Aardappelsoep

Zet een grote soeppan op middelhoog vuur en verhit de pan. Als de pan eenmaal heet genoeg is, giet je hier de olijfolie, gesneden sjalotjes en knoflook in. Roer even door.

Al roerend voeg je hier in delen de linzen, kikkererwten, courgette en wortel aan toe. Roer even door. Laat circa 1 liter water koken (in de waterkoker) en giet dit in delen bij de groentenmix. Roer steeds even door. De groenten moeten onder water staan maar gebruik niet te veel water (dan wordt de soep te waterig). Voeg ook de eetlepel milde curry paste toe. Laat zo’n 7 minuten doorpruttelen.

Snijd ondertussen de aardappelen in iets kleinere blokjes. Voeg deze na 7 minuten toe aan de soep. Laat het geheel nu 14 minuten staan. Na deze tijd voeg je als laatste de verse spinazie toe, even doorroeren het geheel nog zo’n 3 minuten laten doorpruttelen.

Serveer met wat verse spinazie en rode pepers on top of de soep et voila! De Cêlavíta’s Winter Wonder Aardappelsoep is helemaal klaar.

Je kunt de soep gemakkelijk bewaren in de koelkast (3 a 4 dagen) of op de stoof. Let op dat je niet steeds de complete soep verwarmt als je besluit weer een portie te eten, maar giet over in een kleiner pannetje (zo blijft de soep zo vers mogelijk!).

Eetsmakelijk!

 

– Advertorial (maar niet minder lekker)